Kampanjat

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän haastekampanja 2016–2017

Tiedote Kiitos, olet tärkeä! -haastekampanjasta löytyy täältä. 16.11.2016 päivitetty tiedote löytyy täältä.

Haaste löytyy täältä. Raportti kampanjasta löytyy täältä.

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän haastekampanja 2015–2016

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä haastoi kansanedustajat osallistumaan vapaaehtoistyöhön ja kertomaan vapaaehtoistyöstä Facebookissa! Haaste on osa Vapaaehtoisten päivän 3.12. kampanjaa.

Joulukuun kolmas päivä vapaaehtoiset ovat valokeilassa, kun Suomessa vietetään Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. YK:n Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää on vietetty jo vuodesta 1985 alkaen, joten nyt on 30-vuotisjuhlat!

Haasteen voi ottaa vastaan valitsemalla oman vapaaehtoistehtävän tai tulemalla Vapaaehtoistoiminnan messuille Vanhalle Ylioppilastalolle 3.12.2015 klo 14 – 18 tutustumaan ja valitsemaan itselle miellyttävä tehtävä tai kertomalla lyhyen tarinan vapaaehtoisuudesta tai kansalaistoiminnasta mieluiten videomuodossa. Myös tekstimuoto on mahdollinen. Aikaa tarinoiden lähettämiseen on 3.11.2015–31.3.2016. Osallistumisesta pyydetään välittämään tieto Katja Reinikaiselle Kansalaisareenaan: katja.reinikainen(at)kansalaisareena.fi

Haastekirje

 

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri ja kansanedustaja Alexander Stubb oli 25.1.2016 mukana Lukumummit ja -vaarit -toiminnassa Espoon Saunalahden koulussa. Lukemassa olivat mukana lisäksi tokaluokkalainen Tomas ja lukuvaari Antti. Kuva: Jokke Reimers

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri ja kansanedustaja Alexander Stubb oli 25.1.2016 vapaaehtoisena mukana Lukumummit ja -vaarit -toiminnassa Espoon Saunalahden koulussa. Lukemassa olivat mukana lisäksi tokaluokkalainen Tomas ja lukuvaari Antti. Kuva: Jokke Reimers

Kansanedustajat Sanna Lauslahti ja Kari Uotila olivat vapaaehtoistöissä Aurorakodissa.

Kansanedustajat Sanna Lauslahti ja Kari Uotila olivat vapaaehtoistöissä Aurorakodissa.

Sanna Lauslahti kertoo vapaaehtoistyökeikastaan näin: ”Karin kanssa keskustelimme henkilökunnan kanssa mm. vaipoista. Aurorakodissa oli tullut käyttöön uudet vaipat, jotka eivät olleet entisen laatuisia. Imukyky oli heikko, jonka vuoksi vaippoja piti vaihtaa useammin. Sänkyvaatteet ja vaatteet kastuivat entistä useammin. Lopputuloksena ikävä olo seniorille ja turhia pesulalaskuja. Lisäksi vaippojen reunat olivat kovat, ja aiheuttivat hankaushaavoja. Onneksi kuulimme hetkeä ennen poistumista, että vaippa-asia otetaan uudelleen tarkasteltavaksi. Olimme jo Karin kanssa valmistautuneet lähteä selvittämään asiaa. Hyvä olo asukkaalle voi olla pienistä asioista kiinni.
Lopuksi todella suuret kiitokset Aurorakodin henkilökunnalle. Teette arvokasta ja tärkeää työtä.”

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen oli tammikuussa kolmen viikon työharjoittelussa Otaniemen vastaanottokeskuksessa. Lue aiheesta Helsingin Sanomien artikkelista täältä.

Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari oli helmikuussa Keski-Suomen ensi- ja turvakodissa vapaaehtoisena.

Vihreiden kansanedustaja Johanna Karimäki oli tammikuussa vapaaehtoistöissä vanhusten hoivakodissa nimeltään Villa Tapiola.  Lue kolumni aiheesta täältä.

Perussuomalainen kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa kirjoittaa vuosien varrella tehdystä vapaaehtoistyöstään näin:

”Vapaaehtoistyö tuottaa iloa tekijälle ja vastaanottajalle. Kun olin pieni tyttö, talkootyöt olivat kotiseudullani arkipäivää. Talkoisiin lähdettiin aina kun joku tarvitsi apua. Näin opin vapaaehtoistyön arvon ja tarpeellisuuden yhteiskunnalle jo nuorena. Opin myös, että vapaaehtoistyö antaa tekijälleen paljon. Tunne, että tekemisellä on merkitystä ja se tuottaa iloa muille vahvistui vapaaehtoistyötä tekemällä.

Aikuisiällä talkoohenkinen työskentelytapani on jatkunut aktiivisena. Muistan hyvin ensimmäisen varsinaisen hyväntekeväisyyskeikkani. Se oli vuonna 1981 Kalastajatorpalla järjestetty operaatio pyörätuoli, jossa Finnairin toimesta kerättiin varoja liikuntarajoitteisille. Olin tapahtumassa mukana urheilu-urani kautta. Musiikki- ja urheilutaustani kautta minulle onkin tarjoutunut paljon mahdollisuuksia osallistua hyväntekeväisyystyöhön. 1980-luvun alkupuolelta lähtien olen pyrkinyt tekemään vuosittain vähintään kaksitoista hyväntekeväisyyskeikkaa. Hyväntekeväisyyden kohteet ovat olleet moninaisia, mm. syöpäyhdistys, kehitysvammaisten tapahtumat, veteraanit, reumayhdistys, työttömien tilaisuudet, nuorisotyö, senioriyhdistykset, lapsiperheet ja kodittomien eläinten tukeminen. Tämän vuoden osalta keikkoja on jo sovittu. Mukana on mm. seurakuntatapahtumia ja nuorisotalon tapahtuma. Hyväntekeväisyystyön lisäksi olen tehnyt vapaaehtoistyötä autotallini punttisalissa, missä olen opastanut vuosien varrella lukuisia ihmisiä voimaharjoittelun saloihin.

Muusikko Timo Rautala on henkilö, jonka kanssa olen musisoinut palvelutaloissa kymmenien vuosien ajan. Hän on toiminut yhteyshenkilönä Turun seudun muusikoihin, joiden kanssa pidämme ilmaisia yhteiskonsertteja monille tarvitseville tahoille. Näissä tapahtumissa ei median edustajia näy, joten auttaminen tuntuu aidolta. Vapaaehtoistyö on tarjonnut vuosien varrella upeita kokemuksia, joista niin esiintyjälle kuin yleisölle jää hyvä fiilis. Toivon, että yhä useampi ryhtyy vapaaehtoistyöhön. Se rikastuttaa niin omaa kuin muidenkin elämää!”

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän haastekampanja 2014-2015

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä haastoi puolueiden puheenjohtajat kansanedustajat ja eduskuntavaaliehdokkaat kirjoittamaan vapaaehtoistyöstä omalla blogillaan! Haaste on osa Vapaaehtoisten päivän 3.12. kampanjaa.

Joulukuun kolmas päivä vapaaehtoiset ovat valokeilassa, kun Suomessa vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä haluaa juhlistaa vapaaehtoisia haastamalla istuvat kansanedustajat ja tulevan kevään eduskuntavaalien ehdokkaat bloggaamaan vapaaehtois- tai kansalaistoiminnasta.

Haasteen voi ottaa vastaan kirjoittamalla omalla blogillaan vapaaehtois- tai kansalaistoiminnasta. Tyyli ja aihe ovat vapaat. Aikaa kirjoittaa on 1.11.2014– 31.3.2015. Kirjoituksesta pyydetään välittämään tieto Katja Reinikaiselle Kansalaisareenaan: katja.reinikainen(at)kansalaisareena.fi

Haastekirje

Päivä vapaaehtoisena haastekampanja 2013-2014

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä haastoi kansanedustajat ja eduskunnan työntekijät tekemään päivän ajan vapaaehtoistyötä valitsemassaan tehtävässä. Kampanja alkoi vapaaehtoisten päivänä 4.12.2013 ja päättyy 4.2.2014. Lue lisää!

 

Mentorointikampanja 2012

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä järjesti mentorointikampanjan  vuonna 2012 kansanedustajille ja eduskunnan työntekijöille. Kampanjassa aktoreina toimivat järjestöt tai yhteisöt eri puolilla Suomea. Tutustu mentorointioppaaseen!

 

Vastaa