VerkkoAreena 2/2012
Kansalaistoiminnassa korostuu kampanjatyyppinen tekeminen sekä lyhytaikaisista ilmiöistä ja tapahtumista kiinnostuminen ja oman aikataulun puitteissa tekeminen. Onko kansalaisten sitoutuminen järjestöihin heikentynyt ja haluavatko kansalaiset entistä vähemmän luovuttaa aikaansa yhdistysten käyttöön? Ovatko joukkoistaminen ja vertaistuotanto uusia keinoja hyödyntää kansalaisten osallistumista?
Ajankohtaista:
Kuplivat tanssiluotsitUusia kulttuuriväyliä avaamaan -seminaarissa keskusteltiin innovatiivisista tavoista soveltaa vapaaehtoistoimintaa kulttuurin kentillä.
.
.
.
.
.
.
Seniorit liikkeellä seminaaripäivänä, CIMOn senioriopiskelijan päivänä 23.5. esiteltiin kansainvälisiä oppimiskokemuksia Grundtvig -ohjelmassa.
.
.
.
.
.
Yksinäisen pelimerkit? Suomen Mielenterveysseuran viestintäjohtaja Tarja Heiskanen pitää erittäin vaarallisena ajatusta yksinäisyydestä sairautena, jota pitää lääkitä.
.
Vapaaehtoistoiminta yhdistää kunta- ja järjestötoimijat vanhustyössä. Vapaaehtoistoiminta on hyvä keino yhdistää kunta- ja järjestötoimijat. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton Vapaaehtoisuus vaikuttaa -projektissa perustetaan sektorirajat ylittäviä vapaaehtoistoiminnan kehittämistyöryhmiä eri puolille Suomea.
.
Löysin mentoroinninVeera Vehkasalo kertoo kokemuksiaan mentoroinnista. Akateemisten nuorten työelämäpolulla on tunnetusti monenlaisia kuoppia. Minun ikäpolvessani liki jokainen maisteri on tehnyt tusinan harjoitteluita ja kerännyt jos jonkinlaista kokemusta vapaaehtois- ja pätkätöistä. Mutta perinteinen, niin sanotun oikean työntekijän asema on monelle silti kaukainen ajatus.
.
 Harhailen Lontoon tihkusateessa aika myöhään perjantai-iltana . Nyt näen Suomen lipun heiluvan. Hyvältä näyttää. Etsin Lontoon Suomalaista Merimieskirkkoa.
.
.
.
.
Kävellessäni Oxford Street:llä katseeni kohdistui punaliiviseen mieheen. Hän katsoi takaisin. Pysähdyin juttelemaan. Ilmeni että mies myi The Big Issue -lehteä, minkä olin jo huomannut hänen liiviinsä kiinnitetystä kuvallisesta myyntiluvasta.
.
.
.
Katsellessani Lontoota huomasin Parliament Square:lla lähellä Winston Churshillin patsasta erikoisen näkymän. Se näytti pieneltä mielenosoitukselta.
.
.
.
.
– Olen oikeastaan tehnyt ihan nuoresta alkaen vapaaehtoisyötä, vuosikymmenten ajan, sanoo 57 v entinen politiikan toimittaja Anneli Finne, joka käynnistelee nyt uutta uraa lastenkirjailijana.