Hyppää sisältöön

Tapahtumakalenteri

Tältä sivulta löydät tietoa ja ilmoittautumisohjeet Kohti tulevaa -hankkeen tilaisuuksiin.

Jokaisen tilaisuuden ilmoittautumislinkki avautuu sivulle tapahtuman yhteyteen viimeistään n. kuukausi ennen tilaisuutta.

18.08.22 klo 15:30-17:00 ja 23.08.22 klo 09:30-11:00: Tulevaisuusverkoston tutustumistapaamiset

Hankkeen verkoston omat alkutapaamiset tarjoavat tilan verkostoitumiselle ja hankkeeseen tutustumiselle rennoissa merkeissä. Tapaamiset järjestetään Teamsin välityksellä. Keskustelemme verkoston tarpeista ja kiinnostuksen kohteista sekä ennakointihankkeen suunnitelmista. Liity hankkeen aktiivijäseneksi osallistuaksesi tulevaisuusverkoston omiin tilaisuuksiin.

24.08.22 klo 09-11: Webinaari: Johdanto ennakointiin ja tulevaisuusajatteluun

Mitä ennakointi on ja miksi ennakointi kannattaa? Kohti tulevaa -hankkeen johdantowebinaari tarjoaa alustuksen ennakointiin ja tulevaisuusajatteluun.

Webinaarissa käsitellään ennakointia ja tulevaisuusajattelua käytännönläheisesti, ohjaten niiden toimeenpanemiseen omassa yhteisössäsi. Kuulet perusteet siitä, kuinka ennakointia voidaan valjastaa tukemaan ja kasvattamaan järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa.

Tilaisuudessa puhuvat:

  • Mari Tähjä, ennakoinnin asiantuntija, Kohti tulevaa -hankkeen tulevaisuusmuotoilija ja projektipäällikkö, Kansalaisareena
  • Mervi Aalto-Kallio, erityisasiantuntija, Tulevaisuuksien ennakointi järjestöissä, SOSTE
  • Terhi Ylikoski, ennakoinnin asiantuntija, Sitra

Lue ohjelma ja ilmoittaudu: https://link.webropol.com/s/johdantoennakointiin22

01.09.22 klo 09-11: Tulevaisuustorstai

Tulevaisuustorstait ovat Kohti tulevaa -hankkeen verkoston omia tilaisuuksia, joissa kokoonnumme keskustelemaan tulevaisuushavainnoista ja siten kasvattamaan sekä analysoimaan tulevaisuustietoa. Ensimmäinen tulevaisuustorstai on kaikille avoin ja se pidetään 01.09.22.

Tilaisuuksissa käydään yhteistä, avartavaa keskustelua toiveikkaista tulevaisuuksista lyhyen alustuksen innoittamana. Keskustelun pohjana toimivat verkoston ja hankkeen pilottiorganisaatioiden tuottamat havainnot. Tapaamisen aikana käymme läpi ajankohtaiset havainnot tietoa rikastaen. Analyysissä pohditaan tarkemmin ilmiöiden vaikutuksia yhteiseen toimintakenttään ja olemassa oleviin toimintamalleihin. Samalla muotoillaan arkisia työvälineitä toiminnan kehittämiseen ennakointimenetelmiä hyödyntäen.

Tulevaisuustorstait pidetään pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä torstaina. Verkostoon ilmoittautuneet saavat kutsut sähköpostiinsa joka kuukausi.

Osallistuminen ei vaadi kokemusta ennakoinnista tai tulevaisuusajattelusta. Tule linjoille ja tuo mukanasi havainto ilmiöstä tai asiasta, jonka uskot vaikuttavan kansalaisyhteiskunnan tulevaisuuteen. Havainto voi olla pieni tai suuri, arkinen tai suurpiirteinen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen: https://link.webropol.com/s/tulevaisuustorstai-0922

06.-07.09.22: M/S Soste -risteily

Ennakointihanke suuntaa aalloille Kansalaisareenan työyhteisön seurassa. Luvassa yhteisiä keskusteluja kansalaisyhteiskunnan ja -vaikuttamisen tulevaisuudesta.

22.09.22 klo 09-11: Webinaari ja työpaja: Uusia eväitä hyvinvointiin

Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeen ja Tulevaisuuden tutkimuksen seuran yhteisessä webinaarissa käsitellään hyvinvointia ja kansalaisyhteiskunnan toimintaa tulevaisuuden muutostarpeiden äärellä. Puhujana toimii Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Erkki Aalto. Webinaari koostuu alustuspuheenvuorosta sekä työpajatyöskentelystä.

Webinaarissa avarretaan hyvinvointikäsitystä tulevaisuuspuheen avulla. Keskustelemme hyvinvoinnin rakentumisesta sekä siitä, kuinka kansalaisyhteiskunnan uudet toimintamallit ja -muodot voivat luoda hyvinvointia yhteiskuntaan. Miten järjestö- ja vapaaehtoiskenttä tunnistaa yhteiskunnan muutostarpeet? Millaisiin asioihin kenttä kohdistaa toimintaansa?

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä verkkosivulla.

26.10.22 klo 09-11: Webinaari ja työpaja: Taito ja oikeus vaikuttaa – Kansalaisvaikuttamisen uudet muodot

Kansalaisyhteiskunnan toiminta on vaikuttamistoimintaa. Jokaisella tulee olla sekä oikeus että taitoa vaikuttaa. Webinaari koostuu alustuspuheenvuorosta sekä työpajatyöskentelystä. Puhujana Kriittisen korkeakoulun Severi Hämäri, FM.

Kokoontumisen vapaus ja yhdistystoiminta ovat yhteiskuntamme kovaa perustaa. Halu auttaa kytkeytyy suoraan tarpeeseen vaikuttaa. Puheenvuorossa ja työpajassa perehdymme kansalaisvaikuttamisen uusiin muotoihin ja strategiseen, pitkäjänteiseen tavoitteelliseen ajatteluun. Yhdistysdemokratia ja siihen liittyvä osaaminen muodostavat pohjoismaisen vapaan demokratian kannattelun kulmakiven.

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä verkkosivulla.

03.11.22: Finnsight 2022: Kansalaisyhteiskunta tulevaisuusvaltaa harjoittamassa

Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hanke osallistuu Finnsight 2022 -tapahtumaan yhteistyössä Sosten kanssa.

Aamupäivän työpajassa ja iltapäivän Finnsight-studiossa keskustellaan tulevaisuusvalta-teeman ydinkysymyksistä tulevaisuusverkostomme ilmiöhavaintoihin pohjaten. Kuka määrittää tulevaisuusnäkymiä? Mitä ja ketkä rajataan ulkopuolelle, ja miksi? Miten voisimme kuvitella toisenlaisia tulevaisuuksia mahdollisimman laajalla ja moninaisella joukolla?

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä verkkosivulla.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan