Hyppää sisältöön

Kansalaisareena hakee tulevaisuusmuotoilijaa vapaaehtoistoiminnan ennakoinnin hankkeeseen

Haluatko muotoilla tulevaisuutta yhdessä monimuotoisen kansalaistoiminnan kentän kanssa?

Kansalaisareena etsii tulevaisuusmuotoilijaa ajalle 1.3.2022–31.12.2024 hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tehdä demokraattisen ennakointityön kautta vapaaehtoistoiminnasta tulevaisuuskestävää. Työ on kokoaikainen 37,5 h/vko. Työ alkaa maaliskuussa sopimuksen mukaan.

Hankkeessa pilotoidaan ennakointityökaluja ja herätetään tulevaisuusajattelua järjestöjen, kuntien ja moninaisten ihmisten kanssa. Parhaat ennakointityökalut kootaan yhteen. Viestinnällä, verkostotyöllä ja koulutuksella ennakointityö juurrutetaan kiinteäksi osaksi vapaaehtoistoiminnan kenttää sekä järjestö- ja julkisen sektorin yhteistyötä.

Tulevaisuusmuotoilijana vastaat hankkeen kokonaisuudesta, hallinnosta ja arvioinnista STEA:n ohjeistusten mukaisesti ja toimit tehtävässä hankkeen projektipäällikkönä. Toimit tulevaisuuden muotoilun asiantuntijana: sinulla on koulutustaustaa tulevaisuuden tutkimuksen tai ennakoinnin alalta. Kykenet soveltamaan osaamistasi kansalaistoiminnan kenttään valmentavalla ja maanläheisellä otteella.

Vastaat sidosryhmäyhteistyöstä järjestöjen ja kuntien sekä tulevaisuustutkimuksen asiantuntijatahojen suuntaan. Vahvana verkosto-osaajana kokoat vapaaehtoistoiminnan kenttää yhteiseen ennakointiprosessiin ja autat muovaamaan vapaaehtoistoiminnan tulevaisuutta yhdessä.

Olet myös taitava fasilitaattori ja kykenet keskusteluttamaan moninaisia kohderyhmiä tunteitakin herättävistä tulevaisuusaiheista. Luot dialogeihin turvallista ja luottamuksellista ilmapiiriä. Pääset työskentelemään myös erilaisten vähemmistöryhmien ja haavoittuvammassa asemassa olevien kanssa.

Työssä menestyminen edellyttää erinomaisia vuorovaikutustaitoja, kykyä itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn sekä paloa työpari- ja tiimityöhön. Järjestökentän ja/tai julkisen sektorin tuntemuksesta on suurta etua.

Läheisenä työparinasi toimii hankkeeseen valittava viestintäkoordinaattori. Tiiviinä tukenasi on koko Kansalaisareenan asiantunteva työyhteisö.

Tarjoamme merkityksellisen työn, innostuneen työyhteisön sekä näköalapaikan vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Arvostamme myös työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia.

Kansalaisareenassa on joustava etätyökäytäntö ja mahdollisuus muotoilla työtä omannäköiseksi. Työtä voi toteuttaa suureksi osaksi etätyönä. Kansalaisareenalla on esteetön toimitila Kalliolan Setlementtitalolla Helsingissä, os. Sturenkatu 11, mutta työpiste voi työntekijän niin toivoessa sijaita myös kotona.

Palkka määräytyy Sosiaalialan järjestöjen TES:n ja Kansalaisareenan palkkarakenteen mukaan. Tehtävä sijoittuu TES:n vaativuusryhmä 6:een. Palkan muodostumisessa huomioidaan tehtävään soveltuva erityisosaaminen. Koeaika on 6 kk.

Lisätietoja antaa järjestöpäällikkö Marjo Salmela, marjo.salmela@kansalaisareena.fi ja 044 972 0754 (varmimmin 8.2. klo 12-16 / 17.2. klo 9-14) ja toiminnanjohtaja Anne Porthén, anne.porthen@kansalaisareena.fi ja 050 5510057 (varmimmin 11.2. klo 11-12 / 15.2. klo 10-11).

Lähetä hakemus ja ansioluettelo samassa tiedostossa sähköpostitse otsikolla ”tulevaisuusmuotoilija” maanantaihin 21.2. klo 16.00 mennessä toiminnanjohtaja Anne Porthénille osoitteeseen anne.porthen@kansalaisareena.fi. Haastattelut pidetään 1.3.2022.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan