Hyppää sisältöön

Vapaaehtoiseksi Kansalaisareenaan

Kansalaisareenan toiminnassa voit edistää vapaaehtoisuutta ja ihmisten yhteiskunnallista osallisuutta. Vapaaehtoisenamme voit toimia joustavasti itsellesi sopivilla tavoilla. Kansalaisareena tarjoaa koulutusta ja tukea sekä mahdollisuuden pallotella ideoita muiden vapaaehtoisten kanssa. Tule mukaan!

Vapaaehtoisten opas

Nopealukuisessa oppaassa kerrotaan vapaaehtoistoiminnan periaatteista ja käytännöistä Kansalaisareenassa. Oppaasta saat tietoa myös Kansalaisareenan toiminnan tavoitteista ja arvoista.

Kansalaisareenan vapaaehtoistehtävät

VerkkoAreenan toimitukseen

Kansalaisareenan verkkolehti VerkkoAreena on vapaaehtoisuutta, kansalaistoimintaa ja yhteisöllisyyttä käsittelevä verkkolehti. Kaipaamme toimitustiimiin tuoreita uusia juttuideoita ja kaikenikäisiä jutuntekijöitä.

Avuksi tapahtumiin

Vapaaehtoisena sujuvoitat tapahtumiamme ja autat luomaan mukavaa tunnelmaa. Koronaepidemian aikana tapahtumamme ovat tauolla, mutta voit silti kertoa kiinnostuksestasi osallistua tapahtumiin. Tiedotamme tapahtumista vapaaehtoisten sähköpostilistalla.

Someviestijäksi

Tule mukaan jakamaan Kansalaisareenan sanomaa tai näytä kyntesi somemateriaalien tuottajana esimerkiksi Instagramissa! Voit jakaa valmiita postauksia tai ideoida ja suunnitella niitä itse.

Valokuvaajaksi

Vapaaehtoisena valokuvaajana saat näkyvyyttä omille valokuvillesi ja nimesi mainitaan aina, kun ottamaasi valokuvaa käytetään viestinnässämme. Vapaaehtoisena voit toteuttaa myös videokuvauksia.

Kääntäjäksi

Vapaaehtoisena kääntäjänä autat meitä tiedotus- ja vaikuttamistyössämme. Kääntäjänä voit työskennellä itsellesi sopivana aikana ja juuri niin paljon kuin haluat. Etsimme erityisesti englannin, ruotsin ja saamen taitajia kääntämään vapaaehtois- ja vertaistoimintaan liittyviä materiaaleja lyhyistä teksteistä pidempiin.

Vapaaehtoistoiminnan mentoriksi

Oletko toiminut aiemmin vapaaehtoisena? Auta tuttujasikin löytämään vapaaehtoistoiminnan ilo​! Vapaaehtoistoiminnan mentori tarjoaa tukea vapaaehtoistoiminnan aloittamiseen siitä kiinnostuneille henkilöille.

Vapaaehtoisuuden lähettilääksi

Vapaaehtoisuuden lähettiläänä voit tuoda esille vapaaehtoistoiminnan merkitystä haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi kiittää tuttujasi, jotka tekevät vapaaehtoistyötä, herättää keskustelua somessa tai kirjoittaa mielipidekirjoituksia lehtiin.

Räätälöityyn tehtävään

Onko sinulla jokin erityinen mielenkiinnon kohde tai osaamista, josta voisi olla hyötyä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan edistämisessä? Kansalaisareenassa ideoillasi ja osaamisellasi voisi olla käyttöä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ilmoittaudu Kansalaisareenan vapaaehtoiseksi

Jos olet kiinnostunut Kansalaisareenan vapaaehtoistehtävistä, täytä allaoleva lomake.

Jos haluat tehdä jotain muuta, tutustu muiden järjestöjen tehtäviin osoitteessa www.vapaaehtoistyö.fi

Vapaaehtois- ja luottamushenkilörekisteri on Kansalaisareenan ylläpitämä rekisteri henkilöistä, jotka toimivat Kansalaisareenan vapaaehtoisina tai ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan Kansalaisareenan vapaaehtoistoimintaa kohtaan, tai jotka on valittu luottamushenkilöiksi Kansalaisareenan hallitukseen. Tietoja käytetään muun muassa vapaaehtoistehtävistä sopimiseen ja muuhun yhteydenpitoon. Jos hyväksyt tietojesi liittämisen Kansalaisareenan vapaaehtoisrekisteriin, pystymme esimerkiksi antamaan vapaaehtoistyöstä todistuksen sitä tarvitessasi. Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista milloin vain. Tietosuoja-asioista kerrotaan tarkemmin vapaaehtois- ja luottamushenkilörekisterin tietosuojaselosteessa.

Vapaaehtoisrekisterin tietosuojaseloste

  Minua kiinnostavat nämä vapaaehtoistehtävät:

  Tervetuloa mukaan toimintaan!

  Vapaaehtoisten yhteyshenkilö:

  Marjo Salmela

  marjo.salmela(a)kansalaisareena.fi

  044 972 0754

  Jaa somessa:
  Takaisin sivun yläreunaan