Hyppää sisältöön

Arkisto

Vapaaehtoisten päivä 2016

Yleistä
Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja suomalaiset tekevät vapaaehtoistyötä yhä enemmän. Jokainen päivä on vapaaehtoisten päivä! Lauantaina 3. joulukuuta vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö ovat kuitenkin erityisessä valokeilassa, kun Suomessa vietetään Vapaaehtoisten päivää.

Kutsumme yhteisöt sekä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan aktiivit ympäri Suomen osallistumaan vapaaehtois- ja vertaistyöstä käytävään keskusteluun, juhlistamaan vapaaehtoisuutta ja vapaaehtoisia sekä järjestämään vapaaehtoisaiheisen tapahtuman omalla paikkakunnallaan.

Tänä vuonna Vapaaehtoisten päivän teemana on: Kun tukea tarvitaan, on vapaaehtoinen lähellä.

Teemaa voi muokata omaan tarpeeseen sopivammaksi esimerkiksi näin: Kun tukea tarvitaan, on vertainen vierellä tai: Kun tukea tarvitaan, tarttuu urheiluseura toimeen. Mieti, mikä slogan kuvastaa vapaaehtois- tai vertaistoimintaasi parhaiten.

Vapaaehtoisten päivän kasvoina ovat Somevaari Aku Eronen, Makkoset pojat ja lukumummi Leena Hänninen! Kuuntele Somevaarin YLE Puheen haastattelu täältä. Somevaarista tehtyyn videoon pääset tästä. Videon on kuvannut Jarmo Siira Opintokeskus Siviksestä.
Kerro oma vapaaehtoistarinasi mieluiten kuvalla varustettuna somessa! Käytössä ovat hashtagit #vapaaehtoistenpäivä ja #kuntukeatarvitaan
Vapaaehtoisten päivän kampanjan toteuttavat tänä vuonna Kansalaisareena ry verkostoineen yhteistyössä RAY:n, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n, Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin, Metsähallituksen luontopalveluiden, Opintokeskus Siviksen sekä Kirkkohallituksen kanssa.
Vapaaehtoisten päivänä palkitaan aktiivisia vapaaehtoisia
Kansalaisareena ry hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Hän voi toimia vapaaehtoisena millä alalla tahansa ja missä päin Suomea tahansa. Vuoden vapaaehtoinen voi olla myös yhteisönsä kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä tai jotenkin muuten ansioitunut vapaaehtoinen. 82 ehdokasta yhteensä 37:lta paikkakunnalta on nyt ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -palkinnonsaajaksi. Tutustu kilpailuun ja ehdokkaisiin täällä. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 3.12. Vanhalla ylioppilastalolla Vapaaehtoistoiminnan messuilla.
Valo ja OP palkitsevat Vuoden vakuuttavimman seuratoimijan Vapaaehtoisten päivänä 3.12. Vakuuttavin seuratoimija on aktiivinen ja täysi-ikäinen urheiluseurassa toimiva henkilö, jolla on homma hallussa ja joka tietää, miten toimia tapaturman sattuessa. Vakuuttavin seuratoimija voi olla esim. huoltaja, joukkueenjohtaja, valmentaja tai vaikka puheenjohtaja. Ehdota 15.10. mennessä vakuuttavinta seuratoimijaa, joka sinun mielestäsi ansaitsee kiitoksen. Kolme eniten ääniä kerännyttä ehdokasta saa seuralleen OP:n 500–1200 euron stipendin ja kutsun Suomen Urheilugaalaan.
Opintokeskus Sivis tuo Vapaaehtoisten päivän teemaa näkyväksi
Partio on mukana Vapaaehtoisten päivässä teemalla #kovaaosaamista
Eduskunnan haaste
Kansanedustajat ja eduskunnan henkilöstö on haastettu Vapaaehtoisten päivän kampanjaan
Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä on haastanut kansanedustajat ja eduskunnan henkilöstön osallistumaan Kiitos, olet tärkeä! -kampanjaan. Se on osa YK:n kansainvälistä vapaaehtoisten päivän kampanjaa. Kampanjalla halutaan nostaa vapaaehtoistoimintaa esille ja osoittaa arvostusta ruohonjuuritason toimijoille. Osallistua voi 1.11.2016−20.1.2017.
Haaste löytyy täältä.
Tiedote haastekampanjasta löytyy täältä.
24.11.2016 päivitetty tiedote löytyy täältä.
Vapaaehtoistoimintaa organisoivat yhteisöt voivat osallistua kampanjaan näin:
1) Yhteisöt valitsevat oman alueensa kansanedustajia/ eduskunnan henkilöstöä ja lähettävät kullekin 5–24 vapaaehtoisen yhteystiedot tai vaihtoehtoisesti pyynnön 5–24 kortista.
2) Yhteisö toimittaa yhden vapaaehtoisen tiedot vain yhdelle kansanedustajalle.
3) Osoitteet/korttipyynnöt voi lähettää valitulle henkilölle eduskuntaan etunimi.sukunimi()eduskunta.fi tai postilla osoitteeseen: nimi, 00102 Eduskunta. Kannattaa laittaa mukaan jotain tietoa vapaaehtoistoiminnastanne. Muista mainita, että viestissäsi on kyse Kiitos, olet tärkeä! -kampanjasta.
4) Lisätietoja anitta.raitanen()kansalaisareena.fi ja katja.reinikainen()kansalaisareena.fi.
Haasteen ovat tähän mennessä vastaanottaneet seuraavat kansanedustajat:
Helsinki
Outi Alanko-Kahiluoto, Vihr.
Eva Biaudet, RKP
Sari Sarkomaa, KOK
Uusimaa
Johanna Karimäki, Vihr.
Sanna Lauslahti, KOK
Outi Mäkelä, KOK       Korttikiintiö täynnä, uusia pyyntöjä ei vastaanoteta.
Mika Niikko, PS
Kari Uotila, Vas.
Sari Multala, KOK
Häme
Sirkka-Liisa Anttila, Kesk.
Tarja Filatov, SDP
Päivi Räsänen, KD
Aino-Kaisa Pekonen, Vas.
Pirkanmaa
Satu Hassi, Vihr.        Korttikiintiö täynnä, uusia pyyntöjä ei vastaanoteta.
Kaakkois-Suomi
Sirpa Paatero, SDP
Satu Taavitsainen, SDP
Varsinais-Suomi
Kike Elomaa, PS
Eeva-Johanna Eloranta, SDP
Katja Taimela, SDP
Ville Tavio, PS
Satakunta
Ari Jalonen, PS
Jaana Laitinen-Pesola, Kok.
Jari Myllykoski, Vas.
Keski-Suomi
Anne Kalmari, Kesk.
Aila Paloniemi, Kesk.
Savo-Karjala
Krista Mikkonen, Vihr.
Riitta Myller, SDP
Markku Rossi, Kesk.
Oulu
Ulla Parviainen, Kesk.
Hanna Sarkkinen,Vas.
Mari-Leena Talvitie, Kok.
Lappi
Eeva-Maria Maijala, Kesk.
Johanna Ojala-Niemelä, SDP
Vaasa
Maria Tolppanen, SDP
Vesa-Matti Saarakkala, PS
Antti Kurvinen, Kesk.
Haasteen ovat vastaanottaneet seuraavat Eduskunnan työntekijät:
Eeva Harjula, Keski-Suomi
Mervi Kukkonen, PS, Uusimaa
Kristiina Loikkanen, Kesk.
Leila Vasama, SDP
Haasteeseen osallistuneiden ajatuksia vapaaehtoisuudesta ja vapaaehtoistoiminnasta:
− Lähimmäisistä välittäminen tekee maailmasta paremman ja inhimillisemmän. Eeva-Johanna Eloranta (SDP)
− Vertaistuki on hyvä esimerkki äärimmäisen tärkeästä vapaaehtoistoiminnasta, jota annetaan lähimmäisenrakkaudesta tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja kokemuksin. Arjessa selviytyminen ilman vertaistukea olisi monille ollut täysin mahdotonta. Satu Taavitsainen (SDP)
− Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan! Markku Rossi (Kesk.)
− Auttamalla ja osallistumalla voi sekä antaa että saada – ainakin hyvän mielen ja ystäviä. Niitä ei ole koskaan liikaa! Outi Mäkelä (Kok)
− Ilman vapaaehtoistyötä Suomi ei olisi sivistynyt yhteiskunta. Sivistykseen kuuluu lähimmäisistä huolehtiminen. Mervi Kukkonen (eduskunnan henkilöstö)
− Vapaaehtoistyöstä iloa, lämpöä ja yhteisöllisyyttä meille kaikille -kiitos sinulle vapaaehtoinen! Johanna Karimäki (Vihr.)
− Vapaaehtoistyössä yhdistyy hyöty ja ilo. Saa tehdä itselle mukavia juttuja ja joista hyötyvät muut! Kannustan kaikkia osallistumaan omalla tavallaan! Eeva Harjula (eduskunnan henkilöstö)
− Vapaaehtoistyö on mukava tapa tehdä hyvää ja samalla saada tietoa ihmisten arjen tärkeistä asioista päätöksen tekoa varten. Vapaaehtoistyössä tutustuu uusin ihmisiin ja se tuo voimaa ja iloa. Sari Sarkomaa (KOK)
− Välittäminen kantaa pitkälle. Antaa hyvää mieltä antajalle ja autettavalle. Sanna Lauslahti (KOK)
− Vapaaehtoistoiminta tekee hyvää niin tekijöilleen kuin osallistujille. Tukemalla vapaaehtoistyötä lisäämme kaikkien hyvinvointia. Suuri kiitos vapaaehtoisille, teette arvokasta työtä. Krista Mikkonen (Vihr.)
− Ilman vapaaehtoistoimintaa maailmamme olisi köyhempi ja onnettomampi. Kari Uotila (Vas.)
− Vapaaehtoistyöllä autat itseäsi samalla kuin muita. Konkreettinen työ yhteiseksi hyväksi muita auttamalla luo yhteenkuluvuutta ja solidaarisuutta, jota ei
maailmassa koskaan ole liikaa. Riitta Myller (SDP)
− Vapaaehtoistyö on lähimmäisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Jokainen on arvokas, jokainen tarvitsee joskus apua ja tukea. Päivi Räsänen (KD)
− Suomessa on satoja järjestöjä, joissa ihmiset tekevät vapaaehtoista työtä toisten ihmisten hyväksi. Nostan joka päivä heille hattua kiitoksena siitä, että auttavat lähimmäisiään. Yhteiskunnassamme on aivan liian vähän toinen toisistamme välittämistä. Suuri kiitos kuuluu jokaiselle, joka auttaa lähimmäisiään. Sirkka-Liisa Anttila(Kesk.)
− Meillä on aikaa auttaa, jos haluamme. Eeva-Maria Maijala (Kesk.)
− Vapaaehtoinen on notkea toimija, joka tarttuu tilaisuuteen ja auttaa lähimmäistä. Leila Vasama (SDP)
− Vapaaehtois- tai talkootyö on merkityksellistä ja palkitsevaa siihen osallistuville sekä hyvin tärkeä esim. lasten harrastusten järjestämiseksi. Sirpa Paatero (SDP)
− Ei se ole rikkain, joka on eniten säästänyt. Vaan se on rikkain, joka on eniten antanut. Anna Sinäkin oma panoksesi vapaaehtoistyön hyväksi! Johanna Ojala-Niemelä (SDP)
− Halu auttaa toista ihmistä on inhimillisyyttä. Juuri sitä tänään tarvitsemme. Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr)

− Vapaaehtoistyö rakentaa Suomea, kiitos vapaaehtoistyöntekijät! Ari Jalonen (PS)

− Inhimillisyys ja toisen huomioiminen pitäisi olla ihmisyyden peruspilareita. Tämä pitää sisällään ihmiset, eläimet, ympäristön. Pyyteetön vapaaehtoistyö … sen olemassaolo tarkoittaa että ihmiskunnalla on vielä toivoa. Kike Elomaa (PS)

− Kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka jaksatte työpäivien jälkeen liikuttaa lapsiamme sekä auttaa kanssaihmisiä lähellä ja kaukana. Sari Multala (KOK)

− Vapaaehtoiset tekevät monille ihmisille mahdolliseksi asioita, jotka ilman vapaaehtoisia olisivat vain unelmia. Aino-Kaisa Pekonen (Vas.)

− Olet tärkeä – minä välitän! Maria Tolppanen, SDP

− Ilman vapaaehtoisia – olisivatko poikani pelanneet jalkapalloa? Olisiko naapurin taloa tulelta pelastettu? Kuka huolehtisi nuoren turvaan, kun kunto loppuu juhlittuaan koulun loppumista? Jari Myllykoski, Vas.

− Uskon yhteisöjen voimaan. Vapaaehtoinen järjestötyö on konkreettinen esimerkki lähimmäisenrakkaudesta, jota on syytä edistää. Vapaaehtoistyö on paitsi tärkeää ja hyvin merkityksellistä työtä, se voi olla monelle myös tärkeä henkireikä. Yhdessä tekemisen iloa ja sydämellä tehtyä työtä onkin vaikea rahassa mitata. Arvostan suuresti. Antti Kurvinen, Kesk.

− Ilman vapaaehtoistyötä yhteiskuntamme olisi kovin erinäköinen! Vapaaehtoistyö on arvokasta molemmin puolin, antaessa aikaa tälle työlle, siitä yleensä saa itse paljon enemmän! Suosittelen lämpimästi! Siivousapu, yhteinen ulkoiluhetki rupattelun parissa, lastenhoitohetki, lehdenluku, joskus ihan vaan aito läsnäolo, hetkessä eläen. Sitähän se elämä on, me tarvitsemme toinen toisiamme, elääksemme. Katja Taimela, SDP

Vapaaehtoisten päivä 2015

Yleistä
Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja suomalaiset tekevät vapaaehtoistyötä yhä enemmän. Jokainen päivä on vapaaehtoisten päivä! Joulukuun 3. päivänä vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö ovat kuitenkin erityisessä valokeilassa, kun Suomessa vietetään Vapaaehtoisten päivää.
Kutsumme vuosittain yhteisöt, vapaaehtois- ja vertaistoiminnan aktiivit ympäri Suomen osallistumaan vapaaehtoistyöstä käytävään keskusteluun sekä järjestämään vapaaehtoisaiheisen tapahtuman omalla paikkakunnallaan.
Vapaaehtoisten päivän tapahtumat 2015
Vapaaehtoistoiminnan messut 3.12. klo 14–18, Vanha Ylioppilastalo, Helsinki
Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Tule ja löydä itsellesi sopivaa vapaaehtoistoimintaa!
Messuilla on mukana yli 80 näytteilleasettajaa. Ohjelmassa on mm. Vuoden vertaiskuva 2015 -kilpailun yleisöäänestys 20 valokuvan joukosta ja raadin valinta Vuoden vertaiskuvaksi 2015!
Raati: Miina Savolainen (valokuvaaja/taide- ja sosiaalikasvattaja), Sanna Kontkanen (Ray), Valpuri Mäkinen (Canon Oy), Vesa Vattulainen (Kansalaisareena ry, vapaaehtoinen) ja Heli Lumiaro Kansalaisareena ry, Avita Kaveria -hanke)
Lue lisää messuista täältä.
Vapaaehtoisten päivän teatterinäytös 3.12. klo 18.00, Oulu
VARES-verkosto kutsuu vapaaehtoisensa Oulun työväen näyttämölle katsomaan Vihreä Hissi -nimistä näytelmää. Juhlassa palkitaan vuosittain valittava vuoden vapaaehtoistoiminnan muoto. Tauolla VARES tarjoaa kahvit.
Vapaaehtoiset torilla 3.12. klo 16–18, Loimaa
Loimaan Seudun Kuulo ry kutsuu torille! Ohjelmassa on musiikkia, tarinoita vapaaehtoistoiminnasta ja tarjoilua.
Vapaaehtoisten päivä, 3.12. klo 12–18, Joensuu
Joensuussa Vapaaehtoisten päivän tapahtumaa vietetään Rantakadun S-marketin aulassa kello 12.00–18.00. Tapahtumassa tehdään vapaaehtoistoimintaa näkyväksi esimerkiksi koristeltavalla vapaaehtoisten joulukuusella sekä esitellään vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Mukana tapahtuman järjestämisessä ovat (voi tulla vielä muutoksia):
Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys (JAKE-hanke)
Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys (KATHY-toiminta)
Kotikartanoyhdistys ry
Pohjois-Karjalan Työttömien Yhdistysten Toimintajärjestö ry
Omaiset mielenterveystyön tukena Pohjois-Karjalan yhdistys
Joensuun seudun omaishoitajat ja läheiset
Joensuun ev.lut. seurakunta
MLL:n Järvi-Suomen piiri/Vapaaehtoiskeskus Joensuu
Pohjois-Karjalan Kylät ry
Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys ry
Joensuun kaupunki (vanhusvapaaehtoistyö)
Hope-Joensuu
Maaseudun sivistysliitto
Pohjois-Karjalan Mielenterveyden tuki ry
Pohjois-Karjalan Martat ry
Itäinen tiimi ry
Joensuun vammaispalvelut, Outokumpu
Joensuun VPK-naiset
Pohjois-Karjalan muisti ry
Unicef Joensuu
Tapahtuman koordinoinnista vastaavat Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE (koulutustyöryhmä) sekä JAKE-hankkeen vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä (koordinaatio Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry)
Tapahtumaan mennessä päivitetään Järjestötietopalvelu Jellissä olevat eri toimijoiden vapaaehtoistoiminnan paikat. Tapahtumassa on jaossa esitettä Jellin verkkosivustosta sekä eri tahojen omia esitteitä.
Vapaaehtoisten ilta, 3.12. klo 14–16 Virolahden Rajasalissa ja 17.30–19.30 Haminan Marian kirkossa
Vapaaehtoisten ilta on tarkoitettu vapaaehtoistyössä toimiville ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.
Vapaaehtoiset tekevät Kaakonkulmalla tärkeää työtä erilaisissa tehtävissä. Kaakonkulman vapaaehtostoiminnan yhteistyöverkosto haluaa kiittää siitä tarjoamalla viihdyttävän illan virkistävän ohjelman ja jouluisten tarjoilujen parissa.
Vapaaehtoisena toimimisessa tarvitaan vuorovaikutustaitoja ja taitoa kohdata muita ihmisiä. Näyttelijä, taiteilija, ilmaisutaidon luennoitsija Tuija Piepposen esityksen mukana pääsemme mielenkiintoiselle matkalle ihmisen kehon fyysisiin ja henkisiin salaisuuksiin. Miten me viestimme? Mitä me viestimme kehomme kielellä? Tuijan esityksessä tavanomaiset liikkeemme saavat uusia, usein hyvinkin koomisia merkityksiä. Nauru ja oppimisen nautinto löytävät toisensa tässä esityksessä. Tuijan esitys on asiallinen ja samalla vapauttava: luennolla nauretaan meille itsellemme.
Vapaaehtoinen voi osallistua joko Haminan tai Virolahden esitykseen. Esityksen jälkeen voi tavata toisia vapaaehtoisia ja nauttia jouluisista tarjoiluista. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Tilaisuus on kaikille vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille avoin ja maksuton.
Tapahtuman järjestävät:
Haminan seurakunta
Husulan-Salmenkylän asukastupayhdistys ry
Haminan kaupunki
Ravimäkiyhdistys ry/Yksillä Purjeilla -hanke
Palveluyhdistys Rateva ry/Miä ite – myö yhessä -projekti
Sörkkis seikkailee -joulurevyy, 3.12. klo 13.30–14.30, Kinaporin monipuolinen palvelukeskus: juhlasali, Helsinki
Sörkkis on Kinaporin palvelukeskuksen vapaaehtoisten oma maskotti, joka haluaa lähteä tapaamaan joulupukkia. Hän on kuitenkin ujo ja hiljainen, joten hänen matkaoppaaksi on lupautunut Morkkis-serkku. Rooman, Rion ja Kuuban kautta he onnistuvatkin loppujen lopuksi pääsemään joulupukin pajalle. Näytelmän käsikirjoituksesta ja toteutuksesta vastaavat vapaaehtoiset, joita on näytelmässä mukana 21.
Sote/Helsingin kaupunki/ Kinaporin monipuolinen palvelukeskus, Kinaporinkatu 9 A.
Vapaaehtoisten ja vammaisten päivän juhla 3.12. klo 13–16, Kuopio
Kuopion Mielenterveystuki ry 45 v.
Vapaaehtoisten ja vammaisten päivän juhlassa tarjolla kahvia, eläväistä ohjelmaa ja tanssia! Mukana Kuopion kansalaisopiston pyörätuolitanssijat, Misets-kuoro ja Savon Harmonikkaklubi. Olavi Sydänmaanlakka puhuu. Kuopion kaupungin tervehdys. Lisäksi Tarinoita elävästä elämästä -sikermä!
Kulttuuriareena 44, Kauppakatu 44.
Järjestäjä: Tukipilari Kansalaistoiminnan keskus
Vapaaehtoistoimijoiden juhla 5.12. klo 14–16, Pori
Ohjelmassa on mm. Pesofati-pelimannit, Sun Tanssistudion esitys, sanataituri Arvo Lamminen ja laulaja Miikka Vähähaka. Kahvitarjoilu.
Ilmoittautuminen viim. ma.na 30.11. p. 044 701 6636 tai vapaaehtoistoimintakeskus.liisa(at)pori.fi
Osoite: Juhana Herttuankatu 17, Pori (sisäpihan puolelta)
Järjestäjät: Vapaaehtoistoimintakeskus Liisa, Porin ev.lut. srk-yhtymä, MLL:n Satakunnan piiri, SPR:n Porin osaston ystävävälitys ja Satakunnan Mielenterveysseura
Vapaaehtoiseksi!-messut 3.12.2015 klo 13–18, Jyväskylä
Tule tutustumaan vapaaehtoistoiminnan monipuolisiin mahdollisuuksiin. Tarjolla olevia vapaaehtoistoiminnan paikkoja esittelevät järjestöt, seurakunta ja Jyväskylän kaupunki.
Aikataulu:
klo 13 – 14 Näkövammaisuus, kokemuskouluttajat Ritva Mäkiö ja Pekka Kuukkanen
klo 14 – 18 Messut Mataran ala-aulassa
klo 14 – 17 ”Hämärät markkinat”, askartelupaja ja lukunurkka
klo 13 – 18 Cafe Matara
Vapaa pääsy!
Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6 A 1, Jyväskylä
Keski-Uudenmaan #vertaishässäkkä – löydä vertaisuuden ja vapaaehtoisuuden mahdollisuudet 3.12.2015 klo 11–14, Kerava, Järvenpää, Nurmijärvi
Tule tapaamaan paikallisia vertais- ja vapaaehtoistoimijoita. Kerromme mitä vapaaehtoistoiminnasta saa ja mitä mahdollisuuksia paikkakuntasi toimijat tarjoavat. Teemaa lähestymme toiminnallisuuden kautta.
Tapahtumat organisoi Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry ja Tukipolkuja -hanke Kansalaisareenan Avita Kaveria -hankkeen avulla. Yhteistyössä mukana: Keski-Uudenmaan Näkövammaiset, Keski-Uudenmaan Aivohalvausyhdistys, Talkoorengas, Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys, Siskot ja Simot, Yhtenäinen Ahjo ry, Järvenpään Sydänyhdistys, Setlementti Louhela, Nurmijärven Mll:n paikallisyhdistys, Nurmijärven kunta/srk:n vapaaehtoistyö.
Järjestäjä: Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry
Vapaaehtoisten päivän tempaus kävelykadulla 3.12.2015 klo 12–13, Turku
Laitetaan päähän tonttulakki ja otetaan mukaan iloinen joulumieli.
Jaamme jo perinteiseen tapaan kortteja ja kerromme halukkaille kuulijoille vapaaehtoistoiminnasta. Mukana sanomaamme tahdittamassa iloinen joulumusisointi ja halikoirat.
Tapaaminen ja korttien jako tapahtuu klo 11.45 Yliopistonkadun apteekin edessä olevan Louhen ”pömpelin” takana.
Klo 13 alkaen meille on varattu Ravintola Koulusta ”historian luokka”, jossa voimme nauttia kuka mitäkin – omakustanteisesti. Voimme rupatella, muistella ja virittää joulutunnelmaa omiin ja toistemme sydämiin.
Sykäys-terveystapahtuma, 3.12.2015 klo 10–16, Oulu
Ota sykäys hyvään oloon. Tietoa hyvinvoinnista, maksuttomia testejä ja vinkkejä parempaan terveyteen. Tämä sykäys on suunnattu erityisesti pian eläköityville ja työttömille.
Tiesitkö, että auttaminen ja osallistuminen hyväntekeväisyyteen lisää ihan tutkitusti ihmisen onnellisuutta? Tutustu avoimiin vapaaehtoistehtäviin VARES-verkoston opastuksella. Paranna elämäsi laatua auttamalla muita. Pyöräytä onnenpyörää ja ilahdu. Kaikki voittavat!
Vuolle Setlementti ry, Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES
Vapaaehtoisten päivä, 3.12.2015 klo 14–18, Lohja Prismakeskus
Lohjalaiset yhdistykset esittäytyvät Prismakeskuksen toisessa kerroksessa. Tapahtumassa palkitaan vapaaehtoisia ja esitellään lohjalaista vapaaehtoistoimintaa. Istahda hetkeksi vapaaehtoiskahvilaan ja löydä itsellesi sopiva tapa auttaa. Luvassa on iloista tunnelmaa, ilmapalloja sekä kaikkea kivaa. Tule ja ylläty! #sanohyvallekylla #vapaaehtoistenpaiva
Apuomena ry/Lohjastuu-projekti
Myyringin vapaaehtoisten päivä, 3.12.2015 klo 10–13, Vantaa
Tapahtumaan kutsutaan Myyringissä toimivat vapaaehtoiset. Ohjelmassa jumppaa ja hyvää oloa, kahvia ja purtavaa. Rentoutus/mindfulness-harjoituksen ohjaa NLP-valmentaja Jaana Hautala.
Vantaan kaupunki/yhteisö- ja vapaaehtoistoiminta
Vapaaehtoisten päivä, 3.12.2015 klo 10–12, Lahti
Vapaaehtoisten päivää juhlitaan kauppakeskus Triossa Vesku-aukiolla ja Marian olohuoneessa
Tule tutustumaan vapaaehtoistoiminnan moniin mahdollisuuksiin ja nauti samalla:
käsihieronnasta
pallohieronnasta
musiikista (Jan Dobrowolski ja Lasse Kalervo)
taukojumpasta
Vapaaehtoisuuden monet kasvot -valokuvanäyttelystä
Tapahtuman toteuttaa Vapaaehtoistoiminnan verkosto
Vapaaehtoisten päivän kahvittelut, 3.12.2015 klo 10–15, Hyvinkää
Tule kanssamme juhlistamaan vapaaehtoistoimintaa ja vapaaehtoisia Järjestökeskus Onnensiltaan! Samalla voit tutustua Hyvinkään Valikko-verkostoon ja sen toimijoihin.
Hyvinkään Vammaisjärjestöjen Yhteistyöelin Vaje ry
Kortti tuntemattomalle -tempaus ja iltajuhla, 3.12.2015, Hyvinkää
Kolmessa eri paikassa järjestetään Kortti tuntemattomalle -tempaus ja illalla juhlistamme vapaaehtoisia iltajuhlassa, jossa palkitsemme ensimmäistä kertaa alueella Vuoden vapaaehtoistoiminnon.
Hämeenlinnan seudun Setlementti
Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan