Helsingin Etelä-Haagassa sijaitsevan Riistavuoren palvelukeskuksen tiloissa järjestettiin perjantaina 7.6. vapaaehtoistoiminnan päivä. Discover Your Impact Day keräsi palvelukeskukseen joukon Discovery Communications -yrityksen työntekijöitä.

Riistavuori

Riistavuoren vapaaehtoisoistoiminnan ohjaaja Kirsi Anthoni (vas.) ja SBS-media Finland Oy:n johdon assistentti Reeta Koskinen. (Kuva: Annika Wahlström)

Discovery Communications on amerikkalainen mediayritys, joka järjestää vuosittain samaan aikaan eri puolilla maailmaa työntekijöilleen mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistoimintaan. Tänä vuonna Discoveryn henkilökuntaa osallistui monipuolisiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin ensimmäistä kertaa Suomessa. Samaan aikaan yli 4000 ihmistä maailmanlaajuisesti osallistui hyväntekeväisyystyöhön oman yhteiskuntansa hyväksi.

Reeta Koskinen SBS-Finland Oy:stä on ollut järjestämässä tapahtumaa Suomessa.

”Discovery Communications osti yrityksemme huhtikuussa, jonka myötä myös meidänkin arkeemme rantautui Discoveryn käytäntöjä ja tapoja, joista yksi on nyt kyseinen Discover Your Impact Day”, Koskinen mainitsee.

Mukana toiminnassa on koko SBS-media, joka omistaa televisiokanavat TV5 ja Kutonen sekä radiokanavat Iskelmä, The Voice, Radiocity ja Radio Boogie. SBS-medialla on radiotoimintaa yhdeksällä eri paikkakunnalla, joilla Impact Day vaikuttaa samanaikaisesti.

SBS-median toinen työtekijä Tomi Jolkkonen osallistui vanhusten kanssa kesäpelituokioon, jossa oli musiikkimaalausta joko kiveen tai paperille.

”Kesken vesivärimaalauksen keksittiin kuvien liimaamisen yhteydessä kehittää kuvista tarina, ikään kuin elokuva, josta muodostui pariskunnan piknik-retki”, Jolkkonen naurahtaa.

Vesivärimaalausta

Värit loistavat (Kuva: Annika Wahlström)

”Useat vanhukset innostuivat osallistumaan tarinankerrontaan ja ei voi muuta kuin sanoa, että olipa hienoa!”

Jolkkonen myöntää olleensa ennakkoluuloinen vanhustenhoidon vallitsevasta tilanteesta. Kokemukset Riistavuoresta muuttivat hänen käsityksiään ikäihmisten päivittäisten tarpeiden huolehtimisesta.

”Sain tästä itse paljon ja ensi vuonna olen varmasi vieläkin innostuneemmin mukana!”

Riistavuoren vapaaehtoisoistoiminnan ohjaaja Kirsi Anthoni kertoi, että eri yritykset ja oppilaitokset haluavat luoda enenevässä määrin positiivista julkisuuskuvaa osallistumalla hyväntekeväisyystyöhön. ”

Yhdessä tehdään

Yhdessä tehdään (Kuva: Annika Wahlström)

”Nykyisin myös monissa opinnoissa sisällytetään yhdeksi opintokokonaisuudeksi vapaaehtoistoiminta ja tulevana syksynä esimerkiksi The English Schoolin opiskelijat tulevat Riistavuoreen viiden viikon aikana vapaaehtoistoiminnan harjoitteluun. Tällä tavoin yritetään samalla kasvattaa kansalaisaktiivisuutta jo nuoresta pitäen”, Anthoni lisää.

Faktaa:

Riistavuori on monipuolinen palvelukeskus, jossa on kaksi ryhmäkotia, arviointi- ja kuntoutusosasto, lyhytaikaisosasto, päivätoimintaosasto, palvelutalo ja palvelukueskus. Riistavuoren palvelukeskustoimintaa käyttävät kotona asuvat hyväkuntoiset ikäihmiset sekä huonokuntoisemmat kuntoutus- ja arviointiasiakkaat. Palvelukeskuksessa asuu noin 170-175 pysyvää asukasta. Riistavuoressa on 45 vapaaehtoista, jotka osallistuvat monipuolisiin tehtäviin.

Teksti: Leena Turtiainen Kuvat:  Annika Wahlström