”Mentori jakaa kokemuksiaan, mutta myös saa niitä”

Miapetra Kumpula-Natri

Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri

Kansanedustaja, suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (SDP) osallistui vuonna 2012 eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän yhdessä Kansalaisareenan kanssa järjestämään Mentorointi-kampanjaan. Kansanedustajat haastettiin jakamaan erityisosaamistaan kansalaisjärjestöille ja erilaisille yhteisöille puolen vuoden ajan. Kumpula-Natri toimi mentorina Luetaan yhdessä -verkostossa Vaasassa.

Luetaan yhdessä on Akateemisten Naisten ylläpitämä verkosto, jonka tarkoitus on tukea maahan muuttaneiden naisten kotoutumista. Se järjestää vapaaehtoisvoimin lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahanmuuttajanaisille eri puolilla Suomea.

Opastit mentorointitehtävässäsi Vaasan Luetaan yhdessä -verkostoa. Miten työskentely eteni?

Meillä oli säännöllisesti erillistapaamisia verkoston vapaaehtoisten aktiivien kanssa. Kokoonnuimme eri toimipisteissä, joissa suomenkielen opetustunteja pidetään ja tapasin myös verkoston yhteystyöntekijöitä sekä oppilaita.

Mitä erityistä juuri tässä mentorointitehtävässä oli?

Tekijät olivat ammatillisesti vahvoja osaajia. Vieraskielisille suomen opettaminen on arvokasta työtä ja helpottaa vieraskielisten kotoutumista. Opettajien tarinat kielivät ihmisten arvostamisesta. Lapsirakkaitakin taitavat olla, koska monilla maahanmuuttajilla on tunneilla pikkulapsia mukana. Lapset olivat sujuvasti mukana oppimisympäristössä.

Syntyikö mentoroinnin tuloksena joitain uusia toimintatapoja tms. mentoroitavan ryhmän toimintaan?

Toiminta oli jo kypsällä tasolla ja hyvää. Kauttani välitettiin toiveita eduskuntaan ja ministeriöön.

Suosittelisitko mentorointia vapaaehtoistoiminnan muotona?

Kyllä! Siinä voi jakaa omaa osaamistaan ja kokemuksiaan, mutta aivan varmasti myös itse saa niitä!

Kirjoittaja: Tero Ipatti

Mikä mentorointi?

Mentorointi on vaativa ja palkitseva vapaaehtoistoiminnan muoto. Se on tavoitteellinen vuorovaikutussuhde, jossa perinteisesti kokeneempi henkilö, mentori tukee ja neuvoo kokemattomampaa osapuolta, aktoria.

Parimentoroinnin lisäksi mentorointia voidaan tehdä ryhmämentorointina, jolloin yksi tai kaksi mentoria opastaa pientä, noin 5-6 hengen ryhmää. Jos ryhmän jäsenet mentoroivat toisiaan, puhutaan vertaismentoroinnista.

Mentorointi on aina vapaaehtoista, palkatonta ja avointa ja se perustuu molemminpuoliseen sitoutumiseen ja luottamukseen.

Lähde: Mentorointiopas, Kansalaisareena 2012