Jäätyään eläkkeelle rakastamastaan ammatista Helsingin kaupungin leikkipuistojen vastaavana ohjaajana, helsinkiläinen Lissu Vierikko halusi jatkaa lasten parissa toimimista. Lissu on toiminut HelsinkiMission vapaaehtoisena senioreiden ja lapsiperheiden yhteisessä kohtaamispaikassa, Albertin Olohuoneessa helmikuusta 2017 lähtien. ”Olkkarissa” sukupolvet kohtaavat ja vaihtavat ajatuksiaan elämänmenosta ja muun muassa yksinäisyyden poistamisesta. Lissu pitää siellä myös suosittuja musiikkituokioita. Lissun tuokiot toimivat myös vertaistapaamisina lapsiperheiden vanhemmille ja näin vähentävät lapsiperheiden yksinäisyyttä. Puolet tuokioihin osallistuvista vanhemmista ovat kansainvälisiä ja tuokioissa he oppivat suomea ja tutustuvat suomalaiseen lastenlaulukulttuuriin.

– HelsinkiMissio edustaa samanlaisia arvoja kuin itsekin edustan. Sellaisessa viitekehyksessä on mieluisaa toimia. Vapaaehtoistoiminta ei toki ole minulle uutta. Tein vapaaehtoistyötä yli 20 vuotta Mannerheimin lastensuojeluliiton Töölön yhdistyksessä, Lissu kertoo.

Vapaaehtoistoiminta antaa Lissulle vaihtelua arkielämään ja mahdollisuuden toimia lasten parissa vielä työuran jälkeenkin:

– Se kohottaa itsetuntoa, kun tuntee olevansa vieläkin tarpeellinen ja saa olla nuorten perheiden parissa ja jakaa heille osaamistani muun muassa musiikkituokioissa. Niissä tuo iloa esimerkiksi, kun näkee kuinka lapsi alkaa tunnistaa laulut, joita laulamme yhdessä. Olkkarissa olen saanut uusia miellyttäviä ihmissuhteita. Olen saanut tutustua moniin eri alojen ihmisiin, joita yhdistävät samat ajatukset.

Lissu suosittelee vapaaehtoistoimintaa myös muille:

– Lähtekää rohkeasti mukaan, sillä vapaaehtoisuudesta saa myös itselle mielihyvää ja uusia ihmisiä elämään!

Lopulta Lissu lähettää vielä terveisensä HelsinkiMissiolle:

– HelsinkiMissio tuottaa todella monipuolista hyvän tekemistä, missä vapaaehtoiset ovat mukana. Olen kiitollinen myös siitä, että HelsinkiMissio osoittaa minulle arvostusta asettaessaan minut tästä upeiden ihmisten joukosta ehdokkaaksi.