Hyppää sisältöön

Årets frivillig

Vem är Årets frivillig 2021?

Den åttonde Årets frivillig -kampanjen startade den 9 augusti 2021. Medborgararenan söker en person som kan ha fungerat som frivillig länge eller en inspirerande nybörjare inom frivilligverksamheten, som ska utses till Årets frivillig. Hen kan vara frivillig i vilket område eller vilken bransch som helst och var som helst i Finland. Årets frivillig kan också vara en viktig kraft i sitt samhälle, en som är utmärkt på att sporra andra, en påhittig utvecklare av verksamheten eller en som på något annat sätt är en framstående frivillig. En person som också är betalt för sitt frivilliga arbete kan inte väljas som Årets frivillig.

Föreslå en mottagare av priset

Vem som helst – både en person och ett samfund – kunde nominera en mottagare till Årets frivillig-pris 9.8–9.9.2021. Nomineringstiden har löp ut. Total mottogs 89 förslag. Tack till alla!

På basen av förslagen gjordes en folkomröstning mellan tiden 1.10-29.10.2021. Av de tio med flest röster väljer en auktoritär jury Årets frivilliga 2021. Bekanta dig med finalisterna här (på finska). Årets frivilliga kommer att belönas på De frivilligas dag 3.12.2021.

Årets frivillig belönas i December

Efter omröstningen väljer ett prestigefullt råd en mottagare för priset bland de tio kandidater som har fått mest röster. Årets frivillig belönas 3.12.2021. Mottagaren av priset fungerar under nästa år som en ambassadör för frivilligverksamhet.

Målet med kampanjen är att höja frivilligverksamhetens uppskattning och synlighet.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan