Hyppää sisältöön

Vuoden vapaaehtoinen 2021

Kuvassa Vuoden vapaaehtoinen Ilkhom Khalimzoda. Kuvaaja: Pertti Snellman.

Vuoden vapaaehtoinen 2021 on Ilkhom Khalimzoda Jyväskylästä. Kansalaisareena onnittelee voittajaa sekä kiittää kaikkia tämän vuoden kampanjaan osallistuneita!

Vuoden vapaaehtoinen 2021 Ilkhom Khalimzoda edistää vapaaehtoistoiminnassaan aktiivisesti kulttuurien välistä vuoropuhelua, yhdenvertaisuutta ja maahanmuuttajien osallisuutta. Raati huomioi valinnassaan Ilkhomin vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallisen merkittävyyden ja ajankohtaisuuden. Vuoden vapaaehtoinen palkittiin tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Ilkhom toimii tulevan vuoden vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Ilkhom lähti mukaan vapaaehtoistoimintaan vuonna 2018 tavoitteenaan oppia tuntemaan paremmin suomalaista kulttuuria. Sittemmin hän on perustanut mm. Suomen Kulttuurienvälisen Yhteisön (SKY), jonka tavoitteena on mahdollistaa maahanmuuttajien osallistuminen yhteiskuntaan ja tuoda yhteen eri taustoista olevia ihmisiä. Koronakriisin aikana hän kokosi monikielisen 30 vapaaehtoisen joukon avuksi kunnille, jotka tarvitsivat vapaaehtoisia infopuhelimiin.

Tämän vuoden valitsijaraadissa ollut ja eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius huomauttaa, että Ilkhomin innovoimat paikalliset ja konkreettiset hankkeet olisivat suoraan konseptoitavissa laajemmin kansallisesti hyödynnettäviksi.

– Khalimzoda on jo muutamassa vuodessa saanut valtavasti hyvää aikaan edistäessään maahanmuuttajaystävällistä ilmapiiriä ja rohkaissut eritaustaisia ihmisiä sosiaaliseen kanssakäymiseen. Juuri tämä kaikkien yhdenvertainen osallistaminen yhteiskuntamme toimintoihin aivan ruohonjuuritasolla on sitä innostavinta asennemuokkausta syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ikääntyvä yhteiskuntamme tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa ja maahanmuuttajaystävällistä kulttuuria, kiteyttää Petelius.

Lue lisää Ilkhomin vapaaehtoistoiminnasta täältä.

Lue uutinen valinnasta täältä.

Vuoden vapaaehtoinen -kampanja

Kansalaisareena ry on jakanut Vuoden vapaaehtoinen -palkintoa vuodesta 2013 lähtien. Kampanjan tavoitteena on palkinnon avulla lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Vuoden vapaaehtoinen toimii myös seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Kampanjassa yleisö ehdottaa ja äänestää ehdokkaita. Lopuksi Vuoden vapaaehtoinen -valitsijaraati valitsee voittajan kymmenen eniten ääniä saaneen finalistin joukosta.

Lisätiedot

Outi Platan
outi.platan@kansalaisareena.fi
puh. 044 5473739

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan