Hoppa till innehåll

De tio toppkandidaterna för Årets frivilliga 2019 presenteras

Det fanns allt som allt 86 kandidater för Året frivilliga i år, från 45 olika orter. På basen av en allmän röstning utvaldes topp tio, av vilka en ansedd jury väljer vinnaren. Det gavs 10 414 godkända röster i den allmänna röstningen. Årets frivilliga kommer att publiceras under De frivilligas dag den 5.12.2019 i Helsingfors.   

De tio i topp presenteras i alfabetisk ordning.

Arttu Käpylä, Akaa
Arttu håller en ’Tuunauspaja’ (ung. sysselverkstad), där unga under veckoslut kan jobba på sina egna projekt i Arttus företags lokaliteter.

Esko Hänninen, Helsingfors
Esko hjälper, som styrelsemedlem för de regionala, riksomfattande och europeiska klubbhusföreningarna, med intressebevakning av dem som är i rehabilitering för sin mentala hälsa och utveckling av politiken för mental hälsa. 

Juha Salonen och Longinojas puroaktiivit, Helsingfors
Juha Salonen och Longinojas bäckaktivister har återupprättat Longinojas bäck. De sköter bäckens öringsbestånd och arrangerar olika händelser vid bäcken.

Lea Grönlund, Helsingfors
Lea har verkat som frivilligt kamratstöd vid äldres datateknikscenter, i ENTER rf. i 20 år och vid Helsingfors Mikaels församling i 30 år. 

Lissu Vierikko, Helsingfors
Lissu har verkat som frivillig vid HelsinkiMissios gemensamma mötesplats Alberts Vardagsrum sedan februari 2017.

Ilkka ja Kaija Erkkilä, Hyvinge
Ilkka och Kaija samlar skräp och tobaksfimpar från naturen. Just nu finns insamlade inalles fimpar 932 000 och skräp 2560 plastkassar.

Inka Setälä, Kotka
Inka arrangerar ’Kohtaamisia Kotkassa’ -evenemang, som bringar samman tusentals Kotkabor och hundratals frivilliga.

Petra Turunen, St. Michel
Petra verkar som frivillig teamledare i St. Michels Hope rf:s ’Yhdessä & Yhteisesti’ (ung. Tillsammans och Gemensamt)  -lokalverksamhet.

Henri Toukonen, Pemar
Henri är med i flera hundverksamheter och fungerar bl.a. som ledare för de Frivilligas räddningsservice.

Sirpa Tahko, Tusby
Sirpa har grundat ett samfund för smärtpatienter, Kipukapina. Kipukapina, med över 14 000 medlemmar, försvarar smärtpatienters rätt till god och adekvat vård samt erbjuder kamratstöd. 

Dela på sociala medier:
Tillbaka till början av sidan