Hoppa till innehåll

Frivilliga krafter upplivar subkultur i Tammerfors

Då jag skrev det här studerade jag tredje året som kulturproducent vid Humanistiska yrkeshögskolan. Låt oss gå lite tillbaka till hur jag fann mig själv studera ledarskap för frivilligverksamhet vid Humaks öppna yrkeshögskola.

Jag har i omfattande grad sysslat med subkulturmusik sedan ungdomen. Inte så att jag skulle spela något instrument, utan genom att koncentrera mig på att lyssna. År 2009 hade jag möjlighet att ansluta mig till en förening vid namn Mavericks i Tammerfors. Föreningen strävar inte efter vinst och har sedan 1997 organiserat tillställningar i Tammerfors. Redan från början var det klart för mig att jag ville utveckla och hämta något nytt till evenemanget. Således bad jag så småningom mera krävande uppgifter samt ansvar i organiserandet av tillställningar. De följande åren gick vägen från biljettförsäljare till att hjälpa evenemangens organisationskommitté och till att bli föreningens sekreterare. År 2013 blev jag evenemangets andra producent, och fr.o.m. år 2014 har jag varit producent för evenemanget samt verkat som föreningens ordförande.

Våren 2014 konstaterade jag också att kulturbranschen verkligen för med sig, så skolning blev aktuellt och jag sökte i gemensam antagning till yrkeshögskoleutbildningen för kulturproducenter. Den våren kom jag inte in, men påbörjade på hösten yrkeshögskolans öppna studier för kulturbranschen och på våren 2015 blev jag antagen till skolan.

Jag jobbar på Tammerfors-husets programbyrå som producent och blev färdig på våren. Meningen med den här bloggen är att måhända få även andra att tänka på att det också kunde bli en arbetsplats av frivilligarbetet. Vad kunde vara bättre för arbetet än det att ditt fritidsintresse förändras till en arbetskarriär. Du kan göra det som du faktiskt tycker om och som är viktigt för dig.

Text: Jiri Ahonen

Skribenten har studerat ledarskap för frivilligverksamhet i den öppna  yrkeshögskolan vid Humak (fritt övers. Humanistiska yrkeshögskolan) läsåret 2017-2018.

Dela på sociala medier:
Tillbaka till början av sidan