Hoppa till innehåll

Kampanjen Årets frivillig 2022 inleds den 15 augusti 

Kampanjen Årets frivillig inleds för nionde gången i dag den 15 augusti. Som mottagare av priset Årets frivillig söker Medborgararenan en person som genom att föregå med gott exempel inspirerar andra inom frivilligverksamheten. 

Frivilligverksamheten lever i takt med samhälleliga förändringar. Anpassningen till en annorlunda situation har skapat kreativa verksamhetsmodeller och inspirerat nya frivilliga att delta.

Årets frivillig kan ha varit med länge eller vara en nykomling.  Hen jobbar som frivillig med hela sitt hjärta och är en inspiration var som helst i Finland och inom vilken bransch som helst. Hen kan vara en bärande kraft i samhället, en skicklig inspiratör, en uppfinningsrik utvecklare av verksamheten, en brobyggare, den som skapar möten av olika slag eller en annars meriterad och aktiv volontär. En person som också får ekonomisk ersättning för välgörenhetsarbete (t.ex. en anställd vid en organisation som erbjuder frivilligarbete) kan inte väljas till årets frivillig. 

Nominera mottagare

Vem som helst – såväl privatpersoner som samfund – kan nominera en mottagare av priset Årets frivillig på Medborgararenans webbplats. Nomineringstiden går ut den 5 september 2022.

Allmänheten kan ge sin röst vid omröstningen 3–24.10. Juryn väljer Årets frivillig 2022 bland de tio som fått flest röster vid omröstningen. Årets frivillig offentliggörs och belönas under den internationella Frivilligdagen den 2 december 2022. 

Syftet med kampanjen är att öka frivilligverksamhetens uppskattning och synlighet. Pristagaren verkar som ambassadör för frivilligverksamhet under det kommande året. Årets frivilliga 2021 gavs till Ilkhom Khalimzodan.  

Föreslå Årets volontär här

Mer information: 

Outi Platan: outi.platan(at)kansalaisareena.fi 

http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/ 

Juryn 2022: 

  • Tarja Jalli, ordförande för Medborgararenan och juryn, producent för volontärverksamheten, stiftelsen Helsingfors Diakonissanstalt 
  • Jaana Tulla, direktör, enheten för förenings- och medlemsverksamhet, Finlands Olympiska Kommitté rf 
  • Sini Lahdenperä, Vapaa!-Fri! -projektchef, Justitieministeriet 
  • Ilkhom Khalimzoda, Årets frivillig 2021 
  • Kamilla Sultanova, talare, programledare, expert på mångfald och inkludering (D&I) 
  • Petra Bärlund-Hämäläinen, hyvinvointikoordinaattori/välfärdskoordinator, Porvoon kaupunki/Borgå stad 
  • Pirkka-Pekka Petelius, ordförande för Riksdagens stödgrupp för frivilligverksamhet 
  • Rosa Meriläinen, generalsekreterare, Kultur- och konstområdets centralorganisation KULTA rf 
  • Tapani Tulkki, ledare för volontärverksamheten, Mannerheims Barnskyddsförbund 
  • Annina Laaksonen, generalsekreterare, Suomen Nuorisoseurat ry 
Dela på sociala medier:
Tillbaka till början av sidan