Hoppa till innehåll

Keldjur med i frivilligarbetet

Keldjursträffar, hundkamrater, terapilamadjur… djur kan också på många sätt medverka i frivilligarbetet. Frivilliga besöker t.ex. flera ålderdomshem regelbundet tillsammans med hundar för att glädja de äldre.
Frivilligarbete med ett keldjur appellerar även unga. Också i de kurser för frivilligverksamhet som “Jeesaan” (fri övers. jag hjälper) – initiativet drar, var en del av ungdomarna intresserade av frivilligarbete med sitt keldjur.
Emmi, som går i Dickursby gymnasium, beslöt att ta med sin egen hund i frivilligarbetet. Emmi älskar djur så att förena frivilligarbete med hundhobbyn kändes angenämt.
En lämplig plats för frivilligverksamhet fanns i Röda Korsets skyddshems pop-up verksamhet för unga i Vanda. Skyddshemmet ordnar pop-up verksamhet varje vecka i Dickursby ungdomshus. Röda Korsets arbetstagare planerar och förverkligar programaftnar tillsammans med ungdomarna och också Emmis idé om keldjursträffar togs emot med glädje.
Till kvällens program hörde bl.a. samspråk om keldjur och en liten frågetävling. Som gästande stjärna var Emmis egen hund Pablo. Det blev mycket av trevlig samvaro och diskussion om keldjur!
Se hela intervjun med Emmi på YouTube. Mera om skyddshusets pop up -verksamhet kan du läsa här.
Text och bild: Aino Kostiainen
Skribenten är planerade för Jeesaan-initiativet. Medborgararenans Jeesaan – Unga i frivilligverksamheten -initiativ har under hösten organiserat kurser för frivilligverksamhet i Dickursby gymnasium och i Vanda yrkesinstitut Varia. Följ med vad som händer och kolla Facebook, Twitter och Instagram (@jeesaannuoret)!

Dela på sociala medier:
Tillbaka till början av sidan