Hoppa till innehåll

Årets frivillig

Årets frivillig

Vem är Årets frivillig 2023?

Den tionde Årets frivillig -kampanjen startade i augusti 2023. Medborgararenan söker en person som kan ha fungerat som frivillig länge eller en inspirerande nybörjare inom frivilligverksamheten, som ska utses till Årets frivillig. Hen kan vara frivillig i vilket område eller vilken bransch som helst och var som helst i Finland. Årets frivillig kan också vara en viktig kraft i sitt samhälle, en som är utmärkt på att sporra andra, en påhittig utvecklare av verksamheten eller en som på något annat sätt är en framstående frivillig. En person som också är betalt för sitt frivilliga arbete kan inte väljas som Årets frivillig.

Föreslå en mottagare av priset

Vem som helst – både en person och ett samfund – kunde nominera en mottagare till Årets frivillig-pris 14.8.-5.9.2023.

På basen av förslagen gjordes en folkomröstning mellan tiden 2.10.-31.10.2023. Av de tio med flest röster väljer en auktoritär jury Årets frivilliga 2023. Årets frivilliga kommer att belönas på De frivilligas dag 5.12.2023.

Årets frivillig belönas i December

Efter omröstningen väljer ett prestigefullt råd en mottagare för priset bland de tio kandidater som har fått mest röster. Årets frivillig belönas 5.12.2023. Mottagaren av priset fungerar under nästa år som en ambassadör för frivilligverksamhet.

Målet med kampanjen är att höja frivilligverksamhetens uppskattning och synlighet.

Dela på sociala medier:
Tillbaka till början av sidan