Hoppa till innehåll

Eva-Maria Strömsholm från Vasa valdes till Årets frivillig 

Medborgararenan rf:s jury belönade Eva-Maria Strömsholm från Vasa som Årets frivillig 2022. I sitt val beaktar juryn Strömsholms förtjänstfulla frivilligverksamhet bland cancerpatienter. Årets frivillig belönades i år för nionde gången.  

Eva-Maria Strömsholm, som valdes till Årets frivillig 2022, har varit stiftande medlem och vice ordförande i Gynekologiska Cancerpatienterna i Finland rf. Dessutom har hon i många år varit med i styrelsen för Österbottens Cancerförening samt i Finlands Cancerförenings delegation och organisationsutskott. Hon fungerar också som stödperson för cancerpatienter.  

– Jag är mycket tacksam, glad och också förvånad över att jag valdes till Årets Frivillig. Det fanns så många bra kandidater att jag inte hade kunnat föreställa mig att jag skulle vinna. Som cancerpatient är det också viktigt för mig att stödja och lyssna på andra cancerpatienter.  

Enligt Strömsholm är kamratstöd som ges via frivilligverksamhet mycket viktigt.  

– När en människa insjuknar i cancer är det viktigt att få hjälp och stöd och också att få information om sin egen sjukdom. Kamratstöd i alla former är meningsfullt för många och det är till stor hjälp för många att få diskutera med andra som har gått igenom en liknande resa. Det är en glädje att kunna ge något till andra och samtidigt må bra av det, konstaterar den lyckliga vinnaren Eva-Maria Strömsholm.  

Enligt Medborgararenans styrelse och ordföranden för juryn Årets frivilliga Tarja Jalli syntes den frivilligverksamhet som aktiverades i samband med kriserna starkt i årets tävling.  

– Alla våra kandidater skulle ha förtjänat detta pris. Varje person som delar sin tid och välvilja med och till nytta för andra människor förtjänar att bli belönade. Frivilligverksamhet är mycket viktig särskilt i en tid då oförutsedda kriser prövar människors upplevelser av förtroende och säkerhet. I årets tävling blev de mycket tydligt hur människor också aktiveras i och med kriser. Kriser får ofta människor att vara mer medvetna om sina värderingar, betydelser och behov, som i sin tur styr och motiverar till handling, konstaterar Jalli.  

Enligt Jalli uttrycker Strömsholms frivilligverksamhet hopp om kreativ verksamhet.  

– Verksamheten för oss närmare andra människor och stärker därmed upplevelsen av meningsfullhet och ömsesidighet, möjlighet och förtroende att påverka sådant som upplevs som viktigt. I och med Eva-Maria kom denna frivilligverksamhets djupa karaktär fram på ett fantastiskt sätt, sammanfattar Jalli.  

Läs mer om Strömsholms frivilligverksamhet här.  

Kampanjsidan Årets frivillig 

Intervjuförfrågan:  

Eva-Maria Strömsholm, Vuoden Vapaaehtoinen 2022, p. 0505901927, evamaria.stromsholm(at)gmail.com

Mer information om kampanjen:  

Planerare av områdesverksamheten Outi Platan, tfn 044 547 3739, outi.platan(at)kansalaisareena.fi  

Dela på sociala medier:
Tillbaka till början av sidan