Hyppää sisältöön

Kuvaaja: Anne Pyysalo

Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin vaasalainen Eva-Maria Strömsholm 

Kansalaisareena ry:n raati valitsi Vuoden 2022 vapaaehtoiseksi Eva-Maria Strömsholmin Vaasasta. Raati huomioi valinnassaan Strömsholmin ansiokkaan vapaaehtoistoiminnan syöpäpotilaiden parissa. Vuoden vapaaehtoinen palkittiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa.    

Vuoden 2022 vapaaehtoiseksi valittu Eva-Maria Strömsholm on toiminut perustajajäsenenä sekä varapuheenjohtajana Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:ssa. Lisäksi hän on ollut monta vuotta mukana Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallituksessa sekä Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunnassa ja järjestövaliokunnassa. Hän toimii myös tukihenkilönä syöpäpotilaille.  

– Olen erittäin otettu, iloinen ja myös yllättynyt siitä, että minut valittiin Vuoden Vapaaehtoiseksi.  Syöpäpotilaana minulle on tärkeää olla myös tukena muille syöpäpotilaille ja kuunnella heitä, Strömsholm sanoo.  

Strömsholmin mukaan vapaaehtoistoiminnan kautta annettava vertaistuki on hyvin tärkeää.   

– Kun ihminen sairastuu syöpään, on apu ja tuki tärkeää ja myös se, että saa tietoa omasta sairaudesta. Vertaistuki kaikissa muodoissa on monille mielekästä ja siitä, että saa keskustella muiden kanssa, jotka ovat käyneet läpi samankaltaisen matkan on paljon apu monille. On ilon asia, että pystyy antamaan jotakin muille ja samalla siitä saa itselleen hyvää mieltä, toteaa onnellinen voittaja Eva-Maria Strömsholm.  

Kansalaisareenan hallituksen ja Vuoden vapaaehtoinen -raadin puheenjohtaja Tarja Jallin mukaan kriisien myötä aktivoitunut vapaaehtoistoiminta näkyi tämän vuoden kilpailussa vahvasti. 

– Jokainen ehdokkaistamme olisi ansainnut tämän palkinnon. Vapaaehtoistoiminta on hyvin tärkeää varsinkin aikana, jolloin arvaamattomat kriisit koettelevat ihmisten kokemuksia luottamuksesta ja turvallisuudesta. Tämän vuoden kisassa nousikin esiin vahvasti se, kuinka ihmiset myös aktivoituvat kriisien myötä. Kriisit saavat ihmiset usein tiedostamaan tarkemmin arvojaan, merkityksiään ja tarpeitaan, jotka taas ohjaavat ja motivoivat toimintaan, Jalli toteaa.  

Jallin mukaan Strömsholmin vapaaehtoistoiminta ilmentää toivoa luovaa toimintaa.  

– Toiminta tuo lähemmäs toisia ihmisiä ja vahvistaa siten kokemusta merkityksellisyydestä ja vastavuoroisuudesta, mahdollisuudesta ja luottamuksesta vaikuttaa tärkeiksi kokemiinsa asioihin. Eva-Marian myötä tämä vapaaehtoistoiminnan syvä olemus tuli upealla tavalla esille, Jalli kiteyttää.  

Lue lisää Strömsholmin vapaaehtoistoiminnasta täältä.  

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjasivu   

Lisätietoja:

Eva-Maria Strömsholm, Vuoden Vapaaehtoinen 2022, p. 0505901927, evamaria.stromsholm(at)gmail.com

Lisätietoja kampanjasta:  

Aluetoiminnan suunnittelija Outi Platan, p. 044 547 3739, outi.platan(at)kansalaisareena.fi   

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan