Hyppää sisältöön

Valikkoverkosto

Valikkoverkosto on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto. Se koostuu 40 alueellisesta ja viidestä temaattisesta valikkoryhmästä. Ryhmiin kuuluu noin 1300 järjestöjen, kuntien, seurakuntien ja yritysten vapaaehtoistoiminnan koordinaattoria, vapaaehtoistoiminnan parissa työskenteleviä sekä koordinoivassa roolissa toimivaa vapaaehtoista.

Valikkoverkoston tavoitteet ja toiminta

Valikkoverkosto tekee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden keskinäisen kohtaamisen, yhteistyön ja vertaistuen helpoksi. Alueelliset valikkoryhmät vastaavat paikallisiin tarpeisiin. Temaattiset ryhmät Globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä, Kunta ja hyvinvointialueiden valikkoryhmä, Nuorten vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä, Saavutettavan vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä ja Ukrainan kriisin vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä vastaavat omien aihealueidensa tarpeisiin.

Valikkoverkosto kasvattaa vapaaehtoistoimintaa koordinoivien osaamista ja sitä kautta vapaaehtoistoiminnan laatua, saavutettavuutta ja näkyvyyttä. Tarjoamme koulutusseminaareja, uusinta tietoa julkaisuissa ja alustan paikalliselle kehittämiselle.

Tule mukaan!

Liity Valikkoryhmään

Valikkoryhmät tapaavat säännöllisesti, vaikuttavat paikallisiin tai oman alansa asioihin, tekevät yhteistä vapaaehtoistoiminnan viestintää, järjestävät koulutuksia ja virkistystä sekä koordinaattoreille että omille vapaaehtoisilleen sekä järjestävät tapahtumia ja rekrytoivat vapaaehtoisia yhdessä. Tärkeä osa toimintaa on koordinaattoreiden välinen verkostoituminen ja vertaistuki. Alueellisten ryhmien lisäksi verkostoon kuuluu teemaryhmiä, joissa on saman alan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita.

Ilmoittaudu koulutusseminaariin

Tule oppimaan uutta! Seminaarit ovat avoimia Valikkoverkoston jäsenten lisäksi kaikille niiden teemoista kiinnostuneille. Ilmoittaudu tuleviin seminaareihin tai tutustu aiempien seminaarien ja webinaarien tallenteisiin ja materiaaleihin.

Tutustu julkaisuihin

Kansalaisareena ja Valikkoverkosto tuottavat vuosittain julkaisuja ajankohtaisista vapaaehtoistoimintaan ja vertaistukeen liittyvistä teemoista.

Liity Valikkoverkoston sähköpostilistalle

Liittymällä sähköpostilistalle saat aina tuoreimmat tiedot Valikkoverkoston toiminnasta. Voit tilata myös Kansalaisareenan uutiskirjeen, jossa ilmoitamme Valikkoverkoston ajankohtaisista tapahtumista ja julkaisuista.

Liity Valikkoverkoston Facebook-ryhmään

Valikkoverkoston Facebook-ryhmässä tiedotetaan ja keskustellaan vapaaehtoistoimintaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan