Hyppää sisältöön

Valikkoverkosto

Valikkoverkosto on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto.

Se koostuu alueellisista ja temaattisista ryhmistä, joihin kuuluu yhteensä yli 1300 järjestöjen, kuntien, seurakuntien ja yritysten vapaaehtoistoiminnan koordinaattoria, muuten vapaahtoistoiminnan parissa työskentelevää, sekä koordinoivassa roolissa toimivaa vapaaehtoista. Alueellisia ryhmiä on 38 ja temaattisia kaksi (globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä ja tuetun vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä).

Valikkoverkoston tavoitteet ja toiminta

Valikkoverkosto tekee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden keskinäisen kohtaamisen, yhteistyön ja vertaistuen helpoksi  – alueelliset valikkoryhmät vastaavat paikallisiin tarpeisiin.

Valikkoverkosto kasvattaa vapaaehtoistoimintaa koordinoivien osaamista ja sitä kautta vapaaehtoistoiminnan laatua, saavutettavuutta ja näkyvyyttä – tarjoamme koulutusseminaareja, uusinta tietoa julkaisuissa ja alustan paikalliselle kehittämiselle.

Tule mukaan!

1. Liity valikkoryhmään
Ryhmät tapaavat säännöllisesti, vaikuttavat paikallisiin tai oman alansa asioihin, tekevät yhteistä vapaaehtoistoiminnan viestintää, järjestävät koulutuksia ja virkistystä sekä koordinaattoreille että omille vapaaehtoisilleen, järjestävät tapahtumia ja rekrytoivat vapaaehtoisia yhdessä. Tärkeä osa toimintaa on koordinaattoreiden välinen verkostoituminen ja vertaistuki. Alueellisten ryhmien lisäksi verkostoon kuuluu teemaryhmiä, joissa on saman alan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita.

2. Ilmoittaudu koulutusseminaariin
Tule oppimaan uutta! Seminaarit ovat avoimia Valikkoverkoston jäsenten lisäksi kaikille niiden teemoista kiinnostuneille.

3. Tutustu julkaisuihin

2021 Vertaistuen moninaisuus
2019 Vapaaehtoistoiminnan arvo
2018 Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa
2017 Tuettu vapaaehtoistoiminta

4. Tilaa uutiskirje
Saat aina tuoreimmat tiedot Kansalaisareenan ja Valikkoverkoston toiminnasta.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan