Hyppää sisältöön

Valikkoverkosto

Valikkoverkosto on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto. Se koostuu 40 alueellisesta ja viidestä temaattisesta valikkoryhmästä.

Valikkoryhmiin kuuluu järjestöjen, kuntien, seurakuntien ja yritysten vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita sekä vapaaehtoistoiminnan parissa työskenteleviä ja koordinoivassa roolissa toimivia vapaaehtoisia – yhteensä heitä on noin 1300 henkilöä!

Valikkoverkoston tavoitteet ja toiminta

Valikkoverkosto tekee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden keskinäisen kohtaamisen, yhteistyön ja vertaistuen helpoksi. Alueelliset valikkoryhmät vastaavat paikallisiin tarpeisiin. Temaattiset ryhmät: Globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä, Kuntien ja hyvinvointialueiden valikkoryhmä, Nuorten vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä, Saavutettavan vapaaehtoistoiminnan valikkoryhmä ja Pääkaupunkiseudun kotoutumisen tuen valikkoryhmä vastaavat omien aihealueidensa tarpeisiin.

Valikkoverkosto kasvattaa vapaaehtoistoimintaa koordinoivien osaamista ja sitä kautta vapaaehtoistoiminnan laatua, saavutettavuutta ja näkyvyyttä. Tarjoamme koulutusseminaareja, uusinta tietoa julkaisuissa ja alustan paikalliselle kehittämiselle.

Tule mukaan

Löydä oma valikkoryhmäsi ja liity mukaan tästä!

Valikkoryhmät kokoavat vapaaehtoistoiminnan parissa työskentelevät yhteen. Tärkeä osa toimintaa on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden välinen verkostoituminen ja vertaistuki.

Valikkoryhmät mm.

·      tapaavat säännöllisesti

·      vaikuttavat paikallisiin ja/tai oman aihealueensa ajankohtaisiin asioihin

·      tekevät yhteistä vapaaehtoistoiminnan viestintää ja markkinointia

·      järjestävät koulutuksia ja virkistystä sekä koordinaattoreille että omille vapaaehtoisilleen

·      järjestävät tapahtumia

·      rekrytoivat vapaaehtoisia yhdessä

Ilmoittaudu valikkoverkoston tilaisuuksiin tästä!

Tule oppimaan uutta! Tilaisuutemme ovat avoimia valikkoverkoston jäsenten lisäksi kaikille niiden teemoista kiinnostuneille. Tutustu tapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä. Voit myös katsoa aiempien tilaisuuksien materiaaleja ja tallenteita. 

Tutustu julkaisuihimme täällä!

Kansalaisareena ja valikkoverkosto tuottavat vuosittain julkaisuja ajankohtaisista vapaaehtoistoimintaan ja vertaistukeen liittyvistä teemoista:

Liity valikkoverkoston sähköpostilistalle tästä!

Liittymällä sähköpostilistalle saat aina tuoreimmat tiedot valikkoverkoston toiminnasta, tulevista tapahtumista ja julkaisuista. 

Liity valikkoverkoston Facebook-ryhmään tästä!

Kerro omasta toiminnastasi ja tutustu toisten toimijoiden ajankohtaisiin ajatuksiin: valikkoverkoston face-ryhmässä verkostoidutaan sekä tiedotetaan ja keskustellaan vapaaehtoistoimintaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista. 

 

 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan