Hyppää sisältöön

Työkaluja ennakointiin

Ladattavat materiaalit

Tulevaisuuskatsaus

Tulevaisuuskatsaus 2023 – Kohti tulevaisuuskestävämpää vapaaehtoistoimintaa:
Mitä kannattaa huomioida rakentaakseen tulevaisuuskestävämpää järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa? Tulevaisuuskatsaus on työkirjamuotoinen tietopaketti merkityksellisistä muutosilmiöistä järjestö- ja vapaaehtoiskentän kehittäjille. Julkaisu on koostettu Kohti tulevaa -hankkeen tulevaisuusverkoston ensimmäisen toimintavuoden aikana syntyneen tiedon pohjalta. Työkirjan kysymyksiä hyödyntämällä lukija voi pohtia havaintojen vaikutuksia ja mahdollisuuksia suhteessa omaan toimintaan sekä löytää oivalluksia elinvoimaisen vapaaehtoistoiminnan rakentamiseen.

Työpohjat

Tulevaisuuskolmio-työpohja: Luo visio siitä, millaista kukoistava, hyvinvointia tukeva vapaaehtoistoiminta yhteisössäsi voisi olla sekä tunnista, millaisista asioista se koostuu ja mitä niiden toteuttaminen vaatii. Työpohja on mukailtu Sohail Inayatullahin kehittämästä tulevaisuuskolmiosta.

Kulttuurikartoitus-työpohja (SOSTEtalk! -ohjelmatunti): Millaisia askelia järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kenttä voi ottaa luodakseen parempaa tulevaisuutta nyt? Työpohja tulevaisuusajattelun harjoittelemiseen ja parempien tulevaisuuksien edellytysten kartoitukseen.

Tulevaisuusvaaka-työpohja: Kartoita katsettasi tulevaisuuteen merkityksellisen haasteen tai muutosilmiön äärellä Kohti tulevaa -hankkeen tulevaisuusvaakaa hyödyntäen. Kallistutko mahdollisuuksien horisonttiin vai huolihorisonttiin?

Tilaa webinaarien tallenteita sähköpostiisi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan