Hyppää sisältöön

Kuva: Eero Tiilikainen

Climate Aid -ilmastoliike keräsi lähes 100 000 € ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Climate Aid -ilmastoliikkeeseen kuului aktiivinen ja aktivoiva viikko 18.11.–24.11.2019, joka oli täynnä taidetta, tiedettä, toivoa ja toimintaa. Viikon aikana pidettiin mm. ammattiliittojen ilmastoiltapala, lasten ja nuorten taidepajat sekä oppilaskonsertti. Varoja saatiin myös lipputuloista Semifinalissa järjestetystä musiikillisesta ilmastospektaakkelista. Viikko huipentui lauantaina 23.11.2019 Musiikkitalolla pidettyyn suureen Climate Aid -konserttiin.

Hankkeen varainkeruukohteet Suomen luonnonsuojeluliiton Hiilipörssi ja Environment Online (ENO) sulkeutuivat 6.12.2019.

Hiilipörssin tavoitteena on turvata suomalaisten soiden hiilivarastot, lisätä suoluonnon monimuotoisuutta ja parantaa soihin liittyvien vesistöjen tilaa. Hiilipörssin lopullisena tavoitteena on palauttaa kaikki Suomen metsätaloudellisesti epäonnistuneet ojitushehtaarit luonnolle. Soiden ennallistamiseen kerättiin upeat 9360 euroa.

Environment Online (ENO) on kestävän kehityksen verkosto kouluille, kunnille ja kaupungeille. Lahjoitusvaroilla koulut istuttavat puita Namibiassa ja Botswanassa. Tavoitteena on, että naapurimaiden koulut Namibiassa ja Botswanassa istuttavat yhteensä 40 hehtaaria metsää (n. 80 000 puuta).  Molemmissa maissa istutetaan ns. demometsä, joiden puista rakennetaan 10 vuoden päästä uudet koulut. Puut istutetaan tammi-maaliskuun 2020 aikana. Puiden istutukseen kerättiin huimat 82 217 euroa.

Climate Aid ja Kansalaisareena kiittävät vapaaehtoisia, soittajia, laulajia, tapahtumien järjestäjiä, yhteistyökumppaneita, tukijoita ja lahjoittajia.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan