Hyppää sisältöön

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä sai uuden puheenjohtajan

Vuodesta 2009 lähtien toiminut Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä on saavuttanut paljon. 19.9. järjestetyssä kokouksessa edellisellä kaudella puheenjohtajana toiminut Anne Kalmari kertoi saavutuksista tähän mennessä: verotusohjeita on selkeytetty, oikeusministeriö on ottanut koordinaatiovastuun vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä, kansanedustajia on haastettu osallistumaan vapaaehtoistoimintaan muun muassa päivä vapaaehtoisena -haastekampanjoilla, vapaaehtoisia on kannustettu lähettämällä Kiitos, olet tärkeä -kortteja eduskunnasta, on vaikutettu siihen, että järjestötyö näkyisi budjetoinnissa, on tehty vapaaehtoistyötä koskevia keskustelunaloitteita eduskunnassa, on järjestetty yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia sekä tunnistettu vapaaehtoistoiminnassa tapahtuvat muutokset ja uuden vapaan kansalaistoiminnan kehittyminen.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pirkka-Pekka Petelius (Vihr.). Varapuheenjohtajiksi valittiin Kike Elomaa (PS) ja Katja Hänninen (Vas.).

Eduskunnan tukiryhmässä on kansanedustajia lähes kaikista eduskuntapuolueista. Tukiryhmän laajassa kokoonpanossa ovat mukana myös edustajat keskeisistä suomalaisista kansalaisjärjestöistä: Kansalaisfoorumista, Olympiakomiteasta, SOSTEsta, Allianssista ja Opintokeskus Siviksestä. Kansalaisareena toimii Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän sihteerinä. Kokousmuistio löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän jäsenet:

Pirkka-Pekka Petelius (Vihr.), pj

Kike Elomaa (PS), vpj

Katja Hänninen (Vas.), vpj

Eeva Kalli (Kesk.)

Hilkka Kemppi (Kesk.)

Kristian Sheikki Laakso (PS)

Mikko Ollikainen (RKP)

Sari Sarkomaa (Kok.)

Pihla Keto-Huovinen (Kok.)

Inka Hopsu (Vihr.)

Eeva-Johanna Eloranta (SDP)

Tarja Filatov (SDP)

Sari Tanus (KD)

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan