Hyppää sisältöön

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän puheenjohtajaksi Paula Risikko

Kansalaisareenan vuonna 2009 perustama Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä sai 13.2.2024 pidetyssä järjestäytymiskokouksessa uuden puheenjohtajiston. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Paula Risikko (kok.) ja varapuheenjohtajiksi Kike Elomaa (ps.) ja Olga Oinas-Panuma (kesk.).

Eduskunnan tukiryhmässä on kansanedustajia lähes kaikista eduskuntapuolueista. Tukiryhmän laajassa kokoonpanossa ovat mukana myös edustajat keskeisistä suomalaisista kansalaisjärjestöistä: Kansalaisfoorumista, Olympiakomiteasta, SOSTEsta, Fingosta, KULTA ry:stä, Allianssista ja Opintokeskus Siviksestä. Kansalaisareena toimii Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän sihteerinä.

Järjestäytymiskokouksessa keskusteltiin kansalaisjärjestöjen ja päättäjien välisen vuoropuhelun tärkeydestä koko yhteiskunnalle.

– Kansanedustajina edustamme myös vapaaehtoisia. Eduskunnan tukiryhmä on tärkeä, koska vapaaehtoistoiminta liittyy niin moneen asiaan yhteiskunnassa. Emme pärjää ilman vapaaehtoisjärjestöjä, tiivisti tuore puheenjohtaja Paula Risikko.

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän tavoitteena on yhtäältä tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä ja tärkeyttä ja toisaalta pyrkiä yhdessä löytämään ratkaisuja haasteisiin, joita vapaaehtoistoimijat kohtaavat.

– Vapaaehtoistoiminta ei saa hiipua eikä sille saa asettaa esteitä. Ilman vapaaehtoistoimintaa olemme pulassa, muistutti ryhmän varapuheenjohtaja Kike Elomaa.

Tukiryhmän ja kattojärjestöjen yhteistyössä nähtiin mahdollisuus lisätä ymmärrystä varhaisessa vaiheessa päätösten vaikutuksista kansalaisyhteiskuntaan. Tukiryhmä voi toiminnallaan pyrkiä vastaamaan vapaaehtoiskentän haasteisiin ennakoidusti sekä luoda edellytyksiä, nostaa intoa ja tukea vapaaehtoistoimintaa.

Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän jäsenet:

Paula Risikko (kok.), pj
Kike Elomaa (ps.), vpj
Olga Oinas-Panuma (kesk.), vpj
Inka Hopsu (vihr.)
Hilkka Kemppi (kesk.)
Laura Meriluoto (vas.)
Anna-Kristiina Mikkonen (sd.)
Saku Nikkanen (sd.)
Jenni Pitko (Vihr.)
Mika Poutala (kd.)
Saara-Sofia Siren (kok.)
Henrik Wickström (r.)

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan