Hyppää sisältöön

Hae TEM:n järjestöavustusta 5.1.2017 mennessä

Valtakunnalliset järjestöt voivat hakea työ- ja elinkeinoministeriöltä rahoitusta hankkeisiin, joissa tuetaan paikallisten yhdistysten maahanmuuttajien kotouttamistyön osaamista. Avustusta jaetaan noin 750 000 euroa. Kuukauden kestävä hankehaku käynnistyy perjantaina 2.12.2016 ja päättyy keskiviikkona 5.1.2017. Hankerahoitusta voidaan myöntää valtakunnallisille, vakiintuneille kotoutumistyötä tekeville järjestöille. Järjestöjen paikallisille yhdistyksille antama tuki voi olla esimerkiksi osaamisen ja toimintamallien siirtämistä kotoutumista tukevan työn kehittämiseksi.

Järjestöjen roolia kotouttamistyössä halutaan tukea

Suomeen saapui vuonna 2015 noin 32 500 turvapaikanhakijaa, joista arvioiden mukaan noin 7 500 saa oleskeluluvan vuonna 2016. Järjestöt tarjoavat viranomaisten rinnalla tärkeän tuen näiden kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden kotoutumiselle.  Rahoituksen tarkoituksena on tehostaa kolmannen sektorin tekemää kotoutumistyötä.

Hakua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus. Rahoitettava toiminta voi alkaa aikaisintaan 5.1.2017 ja se voi jatkua 31.12.2017 asti.

Työ- ja elinkeinoministeriö jakoi järjestöavustusta ensimmäisen kerran vuonna 2015.

 

Hakuohjeet

Hankerahoitusta haetaan täyttämällä hakulomake sekä vaaditut liitteet. Hakemukset toimitetaan 5.1.2017 klo 16.00 mennessä työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon joko sähköisenä tai paperiversiona. Tieto rahoituspäätöksistä annetaan mahdollisimman haun päättymisen jälkeen.

Tutustu muihin hakuohjeisiin ja -lomakkeisiin sekä viime vuonna avustusta saaneisiin hankkeisiin järjestöavustuksen sivulla.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Varpu Taarna, varpu.taarna(at)tem.fi tai erityisasiantuntija Anne Alitolppa-Niitamo, anne.alitolppa-niitamo(at)tem.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan