Hyppää sisältöön

Hazel Salminen Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeen tulevaisuusasiantuntijaksi

FM Hazel Salminen on valittu tulevaisuusasiantuntijaksi ja projektipäälliköksi Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeeseen.

Salminen on toiminut pitkään Tulevaisuuden tutkimuksen seuran pääsihteerinä, vastaten laajasti yhdistyksen jäsen- ja julkaisutoiminnasta sekä tapahtumista ja hallinnosta. Hänellä on kokemusta myös projektitutkijan työstä Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa, sekä usean yhdistyksen hallitus- ja vapaaehtoistoiminnasta. Lisätyökaluja erityisesti hankkeen työpajatyöskentelyyn tuo Salmisen lähes parin vuosikymmenen kokemus teatteri-improvisaatiosta.

– Odotan innolla pääseväni tekemään käytännön tulevaisuustyötä Kohti tulevaa -hankkeessa ja myös oppimaan uutta järjestömaailmasta Kansalaisareenan puitteissa. Vapaaehtoiset ovat kolmannen sektorin suuri voimavara, ja on tärkeää kehittää vapaaehtoistoiminnalle uusia, kestäviä tulevaisuuden muotoja sekä käytäntöjä yhteistyössä kumppaniemme kanssa, toteaa Salminen.

Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Anne Porthén iloitsee, että hankkeeseen saatiin vapaaehtois- ja järjestökentän tunteva tulevaisuusasiantuntija.

– Salminen tuo hankkeeseen tuoretta näkökulmaa tutkimuskentältä sekä rikastuttaa osaamisellaan myös hankkeen verkostojen työpajatyöskentelyä.

Hankkeen toisena asiantuntija jatkaa edelleen VTM Anyara Wise.

– Tulevaisuuskestävä järjestö- ja vapaaehtoistoiminta tuo parhaimmillaan jokaiselle kykyä osallistua sekä vaikuttaa yhteiskuntaan ja omaan elinpiiriin positiivisesti. Tämä mahdollistaa myös demokratian vahvistumisen. Salminen tuo tullessaan hankkeeseen sekä vankkaa osaamista että uutta, tulevaisuustyöskentelyä rikastavaa ajattelua. Jatkamme yhdessä hankkeen Tulevaisuusverkoston kanssa toimintaympäristön muutosilmiöiden tunnistamista, toivottavien tulevaisuuskuvien sanoittamista sekä kentän ajattelumallien tuulettamista, sanoo Wise.

– Yhdessä verkostojen ja järjestötoimijoiden kanssa tulevaisuusasiantuntijat luovat innovatiivisia ja uudenlaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja ja ratkaisuja elinvoimaisen vapaaehtoiskentän käyttöön, innostuu Porthén.

Kansalaisareenan valtakunnallisen Kohti tulevaa -ennakointihankkeen (2022–2024) viimeisen toimintavuoden tarkoituksena on vahvistaa hankkeen tunnettavuutta sekä kasvattaa entisestään ymmärrystä ennakointi- ja tulevaisuusajattelusta järjestö- ja vapaaehtoistoimijoiden kentällä niin, että kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisvaikuttamisen tulevaisuuskestävyys vahvistuu.

Lisätietoja:
Tulevaisuusasiantuntija, projektipäällikkö Hazel Salminen, hazel.salminen(at)kansalaisareena.fi
Toiminnanjohtaja Anne Porthén, p. 050 551 0057, anne.porthen(at)kansalaisareena.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan