Hyppää sisältöön

JEP-hanke luo uusia työkaluja nuorten vapaaehtoistoimintaan

Valtakunnallinen hanke JEP – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta on käynnistynyt Kansalaisareenassa. Hankkeen tarkoituksena on lisätä alle 18-vuotiaiden osallistumista vapaaehtoistoimintaan kehittämällä yhdessä nuorten sekä vapaaehtoistoiminnan tarjoajien kanssa nuoria houkuttelevaa, helposti lähestyttävää ja aidosti osallistavaa vapaaehtoistoimintaa.

Hankkeessa lisätään vapaaehtoistoimintaa tarjoavien järjestöjen ja muiden toimijoiden osaamista nuorten vapaaehtoistoiminnasta koulutuksilla ja käytännön kokeiluilla, joita ideoidaan yhdessä hankkeen aikana luotavien sparrausryhmien kanssa. Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat erityisesti vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, joille luodaan hankkeen aikana mm. oma osaamismerkki nuorten kanssa tehtävään vapaaehtoistoimintaan.

Hankkeen puikoissa aloittivat uudet työntekijät, projektipäällikkö Kaisa Rikkonen ja projektisuunnittelija Veera Henriksson. Kaisa ja Veera ovat molemmat innoissaan uudesta hankkeesta ja sen tuomista mahdollisuuksista vapaaehtoistoiminnan kentän tulevaisuuteen.

“Parasta uudessa työssä on päästä kehittämään vapaaehtoistoimintaa tehden sitä yhdessä nuorten kanssa”, toteaa Kaisa.

Nuorten oma ääni kuuluviin

Mitä on nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta? Hankkeen tehtävänä on tavoittaa ympäri Suomea vapaaehtoisena toimivia nuoria ja kuulla heiltä itseltään näkemyksiä asiaan. Hankkeessa perustetaan nuorten raati, joka koostuu jo nyt vapaaehtoisena toimivista tai asiasta kiinnostuneista, eri-ikäisistä nuorista ympäri Suomen.

Tunnetko sinä ketään kuvaukseen sopivaa nuorta tai kuulutko kenties itse tähän kohderyhmään? Nyt on mahdollisuus päästä vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan tulevaisuuteen! Nuorten raatiin voi ilmoittautua tai vinkata nuorta ottamalla yhteys Kaisaan tai Veeraan:

kaisa.rikkonen(at)kansalaisareena.fi / p. 050 359 2343

veera.henriksson(at)kansalaisareena.fi / p. 050 356 7134

Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta Instagramissa: https://www.instagram.com/nuortenhankejep/

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan