Hyppää sisältöön

Kansalaisareena ry toi SuomiAreenassa asiantuntijat keskustelemaan kestävän hyvinvoinnin tulevaisuudesta Suomessa 

Kansalaisareena ry:n kokoama asiantuntijapaneeli nosti keskiviikkona 28.6. Porin SuomiAreenassa valokeilaan kestävän hyvinvoinnin rakentamisen vapaaehtoistoiminnan kautta. Keskustelussa todettiin mm., että vuonna 2035 meillä tulisi olla sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, johon liittyy myös aktiivinen kansalaisyhteiskunta. 

Paneelissa mukana olivat aktivisti ja kirjailija Suvi Auvinen, ilmastoaktivisti Atte Ahokas, antirasismin ja yhdenvertaisuuden asiantuntija Ulkar Aghayeva sekä järjestöjohtaja Markus Raivio. Tilaisuuden juonsi Kansalaisareenan järjestöpäällikkö Marjo Salmela

SuomiAreenan paneelin juontava Kansalaisareena ry:n Marjo Salmela painotti tapahtumassa, että jokaisen on saatava osallistua ja vaikuttaa. 

– Jokaisen sanoilla ja teoilla on merkitystä. Mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa yhteiskuntaan on keskeistä kestävämmän hyvinvoinnin rakentamisessa, Salmela totesi. 

Ilmastoaktivisti Atte Ahokkaan mukaan nuoria tulisi osallistaa enemmän mukaan vapaaehtoistoimintaan.  

– Nuoria ei saa mitätöidä ja lannistaa, vaan heitä tulee kannustaa mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan. Vapaaehtoistoiminta nostattaa paremman tulevaisuuden hyökyaaltoa, Ahokas totesi. 

Kirjailija ja aktivisti Suvi Auvinen toi esille mm. sen, että poliittinen päätäntävalta on valunut poliitikoilta kansalaisyhteiskunnalle. Siksi meillä kaikilla on tilaisuus toimia tärkeiksi kokemiemme asioiden eteen. 
 
Antirasismin ja yhdenvertaisuuden asiantuntija Ulkar Aghayeva painotti, että yhdenvertaisuuden tulisi olla kantava periaate kaikissa toiminnoissa, myös päättävissä elimissä. 
 
Järjestöjohtaja Markus Raivio sanoi, että hyvinvointi rakentuu meidän ihmisten väliin syntyvästä tilasta – merkityksellisestä yhteydestä toisiimme.  

– Siksi kansalaistoiminnalla on valtava valta vaikuttaa, Raivio painotti. 

Tilaisuuden striimilähetyksen voi katsoa MTV Katsomo -palvelusta: https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-1465/tehdaan-loikka-kestavaan-hyvinvointiin-20594508  

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan