Hyppää sisältöön

Kansalaisareenan jäsenyhteisö, ehdota tehtävää Vapaaehtoisonnenpyörään

Ehdota tehtävää Vapaaehtoisonnenpyörään

Hei Kansalaisareenan jäsenyhteisö!

Me Kansalaisareenalla haluamme kannustaa yhä uusia ihmisiä kokeilemaan vapaaehtoistoimintaa. Tätä varten kehitimme viime vuonna Vapaaehtoisonnenpyörän, joka on kiertänyt aktiivisesti tapahtumissa ympäri Suomen. Onnenpyörää pyöräyttämällä ihminen saa helpon vapaaehtoistehtävän kokeiltavaksi.

Hyödynnämme onnenpyörää mielellämme myös jäsentemme vapaaehtoistehtävien markkinointiin. Olisiko sinun yhteisölläsi vinkata meille vapaaehtoistehtävää? Me edistämme vapaaehtoistoimintaa, te saatte ehkä uuden vapaaehtoisen – tai ainakin joku tietää hieman enemmän toiminnastanne.

ILMOITA VAPAAEHTOISTEHTÄVÄSI viimeistään keskiviikkona 18.3. täällä.

Eikö yhteisösi ole vielä Kansalaisareenan jäsen? Liity nyt! Hyväksymme tehtäviä kaikilta 18.3. mennessä jäsenyyttä hakeneilta.


Tehtävän kriteerit:

 • Matalan kynnyksen tehtävä.
 • Tehtävä on ajankohtainen ainakin vuoden loppuun asti (ellei toisin mainita – voimme kelpuuttaa mukaan myös kampanjakohtaisia tehtäviä).
 • Toteutettavissa valtakunnallisesti tai pääkaupunkiseudulla. (Kansalaisareenan valikkoryhmät kokoavat tarvittaessa paikallisia tehtäviä.)
 • Vinkki: selkeät ja yksinkertaiset tehtävät saavat parhaan vastaanoton.
 • Tehtävän ei tarvitse olla järjestön aktiivinen vapaaehtoistehtävä, vaan se voi olla myös ns. järjestön hengen mukainen: esim. “kerää roskia lähiluonnosta” sen sijaan, että “tule mukaan roskienkeruutalkoisiimme”.

Miten onnenpyörä toimii:

 1. Jäsenyhteisö ilmoittaa tehtävän. Kaikkiin tehtäviin ilmoittaudutaan Hiiop100.fi-alustan kautta, jotta osallistujamääriä voidaan seurata. Tehtävän ilmoituslomakkeessa voi valita, lisääkö tehtävän itse Hiiopiin (ohjeet alla) vai lisääkö Kansalaisareena sen.
 2. Kansalaisareena muokkaa tehtävät ja kokoaa ne yhteen.
 3. Onnenpyörä kulkee mukana tapahtumissa, joihin Kansalaisareena osallistuu. Myös jäsenyhteisöt ja valikkoryhmät voivat lainata onnenpyörää tapahtumiinsa. (Onnenpyörän koko on n. 60 x 60 x 15 cm, ja se mahtuu pöydälle.)
 4. Ihminen pyöräyttää onnenpyörää ja saa haasteen kokeilla vapaaehtoistehtävää.

Kiinnostuitko? Ilmoita tehtäväsi viimeistään keskiviikkona 18.3. täällä. Voit halutessasi ilmoittaa myös useamman tehtävän täyttämällä lomakkeen uudestaan.


Tehtävän lisääminen Hiiop100:fi:hin:

Jotta voimme pitää kirjaa tehtävän tehneistä, kaikki tehtävät lisätään Hiiop100.fi-alustalle. Jos tehtävään tarvitsee ilmoittautua, suosittelemme, että lisäätte tehtävän itse sähköpostissa olevien ohjeiden mukaan. Mikäli tehtävä on yleisluontoinen (esim. “lähetä postikortti” tai “postaa someen”), Kansalaisareena voi hyvin hoitaa lisäyksen.

 1. Tee tunnukset Kansalaisareenan ylläpitämään vapaaehtoistoiminnan välityspalveluun https://www.hiiop100.fi/, jos sinulla/yhteisölläsi ei vielä ole niitä.
 2. Valitse Ilmoita tehtävä.
 3. Laita tehtävän otsikon alkuun #vapaaehtoisonnenpyörä (esimerkki: #vapaaehtoisonnenpyörä: kerää roskia lähiluonnosta).
 4. Kerro tehtävän sisällöstä samalla lailla kuin ilmoittaessasi tehtävän Kansalaisareenalle.
 5. Lisää halutessasi kuva ja tietoa yhteisösi toiminnasta.
 6. Päivämäärä ja kellonaika: lähtökohtaisesti tehtävät ovat voimassa 31.12.2020 asti.
 7. Osoite: laita valtakunnallisten tehtävien osoitteeksi Suomi ja pk-seudun tehtävien osoitteeksi kaupunki.
 8. Teema: valitse tehtävälle sopiva teema.
 9. Valitse tehtävän osallistujamäärä. Suosittelemme esim. 200.
 10. Klikkaa tehtävä yksityiseksi. Näin siihen pääsee vain onnenpyörästä saatavan linkin kautta.
 11. Esikatsele ja julkaise. Kansalaisareena moderoi kaikki julkaistavat tehtävät, joten viive julkaisussa voi olla pari päivää.

Kiitos jo etukäteen kaikista tehtävistä!

Kysymyksiä? Ota yhteyttä Marjo Salmelaan: marjo.salmela@kansalaisareena.fi.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan