Hyppää sisältöön

Kirjoituskilpailun voittajat palkittiin

Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailuun saapui yhteensä 128 kilpailutekstiä. Kansalaisareena kutsui kertomaan tarinoita vertaistuesta ja vapaaehtoistyöstä. Tarinat toivat esille vapaaehtoistyön kirjon ja vertaistuen monet ulottuvuudet. Yhteistä teksteille oli luottamus siihen, että pienilläkin hyvillä teoilla voi olla yllättävän suuria vaikutuksia.

Kilpailun raati valitsi 10 mielestään parasta tekstiä kolmessa eri sarjassa. Sarjojen parhaiden tekstien joukosta sekä raati että yleisö valitsivat oman suosikkinsa. Raadin muodostivat Marianne Heikkilä, Laura Laitinen sekä John Wedlake.

“Kilpailun tekstit kuvasivat koskettavasti, osuvasti ja tarkasti aikamme vapaaehtoisuutta. Kirjoittajien omakohtaiset tarinat, kirjoitustyylien rohkeus, auttajan ja autettavan rajan murtuminen sekä oman persoonan mukaan ottaminen yllätti ja ilahdutti tuomaristoa. Jokainen kirjoitus on omalta osaltaan arvokas ja vahvistaa uskoa siihen, että suomalainen kansalaisyhteiskunta hengittää ja toimii vertaistukea, ohjausta ja apua antaen. Ei ole auttajia ja autettavia, on vain erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ihmisiä. Raadin puheenjohtajana haluan kiittää kaikkia kirjoittajia”, sanoo Marianne Heikkilä.

Voittajat

Juho Sallinen: “Taistelu Tukholmasta”, raadin valinta aikuisten kirjoittajien suomen- ja ruotsinkielisten tarinoiden sarjassa (A-sarja)

Laura Nuuttila: ”Vapaaehtoisesti”, yleisön suosikki aikuisten kirjoittajien suomen- ja ruotsinkielisten tarinoiden sarjassa (A-sarja)

Kata Stenman, ”Those Little Things”, raadin valinta aikuisten kirjoittajien englanninkielisten tarinoiden sarjassa (B-sarja)

Hor Ying Jie: ”5 Easy Steps to Understand Volunteering”, yleisön suosikki aikuisten kirjoittajien englanninkielisten tarinoiden sarjassa (B-sarja)

Dora de Arruda Camara 16 vuotta: ”Ystävä, jota en tunne”, raadin valinta nuorten alle 18-vuotiaiden kirjoittajien sarjassa (C-sarja)

Pinja Joutsilahti 12 vuotta: ”Parannetaan maailmaa”, yleisön suosikki nuorten alle 18-vuotiaiden kirjoittajien sarjassa (C-sarja)

Kansalaisareena palkitsi 500 euron rahapalkinnoilla sekä tuomariston että yleisön suosikin jokaisessa sarjassa. Voittajat palkittiin 2.12.2017 Vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä. Toiseksi ja kolmanneksi eniten ääniä saaneet kirjoittajat saivat kirjapalkintoja.

Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailu on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat Kansalaisareenan jäsenyhteisöt, kohtaamispaikat, Nuoren Voiman Liitto ja Kaskas Media.

Tiedote: Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailun voittajat palkittiin (2.12.2017)

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan