Hyppää sisältöön

Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta -opas julkaistu

Harrastuksissa ja vapaaehtoistyössä hankitaan kaiken aikaa osaamista, josta on hyötyä niin yksilölle, työelämälle kuin yhteiskunnalle. Suomen Partiolaiset ja Sitra ovat julkaisseet oppaan Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta! – Partion kokemuksia hyödynnettäväksi järjestöille osaamisen näkyväksi tekemiseen.

Suomen Partiolaiset ja Sitra aloittivat syyskuussa 2016 vuoden mittaisen yhteistyöhankkeen. Hankkeen tavoitteena on tehdä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitusta osaamisesta tunnettua ja kiinnostavaa oppilaitoksille ja työelämälle. Aiheesta ja Partion käyttämistä työkaluista on nyt julkaistu käytännönläheinen opas Kovaa osaamista harrastuksista ja vapaaehtoistoiminnasta! – Partion kokemuksia hyödynnettäväksi järjestöille osaamisen näkyväksi tekemiseen.

Oppaassa annetaan järjestöille monipuolinen valikoima keinoja, joilla virallisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella kertynyttä osaamista voidaan hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Osaamisen tunnistamisesta hyötyvät kaikki osapuolet: yksilö saa eväitä työnhakuun, kolmannen sektorin työn ja koulutuksen arvo yhteiskunnassa tulee näkyväksi ja esimerkiksi työnantajien ymmärrys työnhakijoiden osaamisesta laajenee. Lataa opas Partion nettisivuilta

 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan