Hyppää sisältöön

Mari Tähjä Kansalaisareenan tulevaisuuden ennakointihankkeen vetäjäksi

Mari Tähjä on valittu tulevaisuusmuotoilijaksi ja projektipäälliköksi Kansalaisareenan ”Ennakoinnilla kohti tulevaisuuskestävää vapaaehtoistoimintaa” -hankkeeseen. Hankkeen tarkoituksena on tehdä vapaaehtoistoiminnasta tulevaisuuskestävää demokraattisen ennakointityön kautta.

Tähjällä on vahva kokemus strategisesta ennakoinnista ja toimintaympäristöanalytiikasta sekä näiden verkostojen johtamisesta. Hän on työskennellyt Yleisradiossa mm. strategisena asiantuntijana ja toimintaympäristöanalyytikkona, minkä lisäksi hän on viime vuodet toiminut yrittäjänä sekä organisaatiokonsulttina ennakointi- ja tulevaisuustyön sekä osaamisen kehittämisen parissa.

– Toivon, että ennakointihanke lisää osallistujien taitoja hyödyntää tulevaisuusajattelua ja tulevaisuustietoa niin, että kansalaisyhteiskunnan ja vapaaehtoistoiminnan kyky tehdä jatkossakin innovatiivisia yhteiskunnallisia aloitteita säilyy ja vastaa tulevaisuuden tarpeita, Tähjä sanoo.

Hankkeen viestintäkoordinaattorina aloittaa VTM ja crossmediatoimittaja Anyara G. Wise. Wise siirtyy Kansalaisareenaan Ison-Britannian Suomen suurlähetystöstä, jossa hän on työskennellyt viestinnän tehtävissä. Hän on yhteiskunta-alan ja viestinnän monipuolinen ammattilainen, jonka tuo Kansalaisareenaan halu edistää osallisuutta ja toimivaa yhteiskunnallista dialogia.

– Olen itsekin järjestötoimija, joten vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus koskettaa minua henkilökohtaisesti. Kansalaisareenan ennakointihanke on erittäin ajankohtainen, sillä muutosprosessit kiihtyvät ympärillämme kaiken aikaa. Tulevaisuuskestävä vapaaehtoistoiminta luo kestävyyttä koko yhteiskuntaan, Wise toteaa.

Tulevaisuuden ennakoinnin hankkeessa herätetään tulevaisuusajattelua järjestöissä, palveluntuotannossa ja kunnissa sekä pilotoidaan ennakointityökaluja. Hankkeen tavoitteena on, että vapaaehtoisorganisaatiot oppivat keräämään ja tulkitsemaan tietoa kohderyhmiensä ja vapaaehtoisten tulevaisuuden tarpeista. Tarkoituksena on löytää vapaaehtoistoiminnan kentän yhteisiä ratkaisuja tulevaisuuskestävän vapaaehtoistoiminnan muotoiluun. 

Tavoitteena on juurruttaa ennakointityö viestinnällä, verkostotyöllä ja koulutuksella kiinteäksi osaksi vapaaehtoistoiminnan kenttää sekä järjestö- ja julkisen sektorin yhteistyötä.

Lisätietoja:

Tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö Mari Tähjä, p. 050 567 1077, mari.tahja@kansalaisareena.fi

Toiminnanjohtaja Anne Porthén, p. 050 551 0057, anne.porthen@kansalaisareena.fi

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan