Hyppää sisältöön

Meillä on juhlan aika! 

Kirjoittaja: Anne Porthén, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja

Kansalaisareena juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan.  

Koen tärkeäksi palata hetkeksi Kansalaisareenan syntyjuurille. Kansalaisareena syntyi yhteiskunnassa vallinneen voimakkaan taloudellisen murrosvaiheen seurauksena ja etsi erilaisia yhteistyön muotoja sekä vaikuttamisen paikkoja kansalaisyhteiskunnassa. Kansalaisareena myös löysi ja kehitti uudenlaisia vapaaehtoistoiminnan sekä osallistumisen malleja ihmisten arkeen. Toiminnan tarkoitus oli omaehtoisuudelle rakentuvan jokapäiväisen elämän edistäminen. 

Tätä samaa tehtävää edistämme tänä päivänäkin! Kansalaisareena rakentaa vapaaehtoistoiminnan tulevaisuutta. Tunnen suurta ylpeyttä Kansalaisareenan perustajia kohtaan, koska he tunnistivat yhteiskunnassa olevan tarpeen ja lähtivät rohkeasti edistämään omaehtoisuutta, sillä omaehtoisuuden eli autonomian tarve on olennainen osa hyvinvointiamme.  

Hyvinvointi liittyy kiinteästi vapaaehtoistoimintaan ja on läsnä kaiken aikaa. Omaehtoisuus kietoutuu hyvinvointiin ja liittyy vahvasti siihen, että vapaaehtoinen saa osallistua ja vaikuttaa. 

Saamme Kansalaisareenassa nähdä ja kokea tätä kentällä tapahtuvaa hyvinvoinnin muovautumista. Kohtaamisten ja dialogien myötä tunnistamme erilaisia hyvinvointiin liittyviä tarpeita. Vuoden alussa julkaisimme oppaan vapaaehtoisten hyvinvoinnin tueksi. Hiljattain myös ennakointihankkeemme tunnisti, miten hyvinvointikäsitykset ovat muutoksessa. 

Suuntaammekin toimintaamme juuri tässä ajassa ja tulevaisuudessa oleviin tietotarpeisiin tukemalla toimijoiden hyvinvointia ja antamalla keinoja katsoa tulevaisuuteen toiveikkaasti!  

Me täällä Kansalaisareenassa teemme työtä innostuneina, sillä vapaaehtoistoiminta on yhteiskuntaa uudistavaa ja se inspiroi meitä. Iloitsen Kansalaisareenan kehityksestä ja roolista tänä päivänä vapaaehtoistoiminnan kattojärjestönä.   

Tule juhlimaan kanssamme 30-vuotiasta Kansalaisareenaa! Tehdään yhdessä tulevaisuuden vahvaa vapaaehtoistoimintaa! 

Voit osallistua juhlavuoteen kertomalla oman muistosi tai tarinasi Kansalaisareenasta. Julkaisemme tarinoita ja muistoja tämän vuoden aikana sosiaalisen median kanavillamme. 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan