Hyppää sisältöön

Miesten kokema väkivalta – 12. Miesten Viikko 7.–13.11.2016

Hyvää Miesten Viikkoa! Kahdestoista vuosittainen Miesten Viikko toteutetaan jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla marraskuussa. #miestenviikko

Miesten kokema väkivalta on yleistä. Yli puolet suomalaisista miehistä on kokenut väkivaltaa tai sen uhkaa 15 vuotta täytettyään. Miehet joutuvat yleisimmin tuntemattoman tekemän väkivallan kohteeksi. Parisuhteessa naiset kokevat miehiä enemmän väkivaltaa, mutta vakavassa parisuhdeväkivallassa eroa ei ole. Väkivalta aiheuttaa fyysisten vammojen lisäksi myös psyykkisiä oireita – myös miehille. Lähisuhteissa koettu väkivalta koetaan erityisen haavoittavana.

Kokemastaan väkivallasta miehet usein jättävät kertomatta viranomaisille tai muille tahoille. Väkivaltaa kokeneille miehille ei maassamme juurikaan ole ollut tarjolla heille suunnattua keskusteluapua.

Ilmiön kirvelevyydestä ja laajuudesta huolimatta miesten kokema väkivalta tuntuu olevan melkoinen tabu – maton alla on aivan liikaa tilaa sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla!

Käy katsomassa Miesten Viikon ohjelma osoitteessa: www.miestenviikko.fi tai www.facebook.com/MiestenViikko/.

Kuten aiemminkin, Miesten Viikko haastaa yhteiskuntamme toimijat mukaan huomioimaan teemaviikko tavalla tai toisella toiminnassaan. Oman tapahtumansa voi ilmoittaa täällä tai sähköpostitse miestenviikko(at)miessakit.fi.

Tervetuloa mukaan tukemaan miehiä muuttuvassa yhteiskunnassamme!

Lisätietoja: Antti Alén, Miessakit ry, antti.alen(at)miessakit.fi, p. 0500 934303

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan