Hyppää sisältöön

Nuorten hyvinvointi tarvitsee panostuksia – ei leikkauksia!

On erittäin lyhytnäköistä esittää leikkauksia, jotka kohdistuvat suoraan nuorten hyvinvointiin.

Nuorten hyvinvointi on viime vuosina ollut rajusti koetuksella yhteiskunnan kriisien myötä. Siksi on hyvin kestämätöntä esittää leikkauksia OKM:n sektorin valtionavustuksiin, eli kulttuurin, liikunnan ja nuorisoalan tukeen. Lisäksi opiskelijoiden toimeentulon romuttavat leikkausehdotukset hankaloittavat nuorten vaikutusmahdollisuuksia, kun resursseja jäisi leikkausten jälkeen hädin tuskin opiskeluista ja elämästä selviytymiseen.

Hyvinvointia ei kasvateta nostamalla pahoinvointia edes lyhytaikaisesti, sillä olemme jo nyt mielenterveyskriisissä ja pahoinvoinnilla on kauaskantoiset seuraukset. Järjestö- ja vapaaehtoistoimijat ovat ottaneet yhä enemmän koppia pahoinvoivista nuorista. Leikkauspolitiikka on varma tapa sekä kuormittaa tämän hetken vapaaehtoisia entistä enemmän että viedä uskoa tulevaisuuden vapaaehtoisilta.

Tällä hetkellä nuoret ovat aliedustettu ryhmä vapaaehtoistoiminnan kentällä. Jotta nuoret voisivat löytää väyliä vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin, nyt jos koskaan tarvitaan panostuksia nuorten hyvinvointiin – ei leikkauksia.

Yhteiskuntarauhan edellytyksenä on se, että jokainen kokee voivansa vaikuttaa yhteiskunnassa. Vapaaehtoistoiminta ja osallisuus kukoistavat yhteiskunnassa, jossa toimeentulo on riittävän turvattua ja ennaltaehkäiseviin palveluihin panostetaan.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan