Hyppää sisältöön

Sligo juhlii nimitystään vuoden 2017 Euroopan vapaaehtoistyön pääkaupungiksi

Sligo valittiin vuoden 2017 Euroopan vapaaehtoistyön pääkaupungiksi. Irlannin luoteisosassa sijaitsevassa Sligon kreivikunnassa iloitaan nimityksestä. Alueen vapaaehtoisille saavutuksella on valtava merkitys, kerrotaan Catalan non-profit organisaation tiedotteessa.

Sligon vapaaehtoistyönkeskuksen tiedotteen mukaan tuomaristo kiittää Sligoa siitä, että sen vapaaehtoistyön strategioihin on osoitettu hyvin harkittuja ja merkittäviä resursseja. Tällä on kehittävä vaikutus alueen paikallisille yhteisöille. Lisäksi tuomaristo viittaa myös siihen, että Sligon vapaaehtoistyönkeskus juhlii kymmenvuotista toimintaansa vuonna 2017.

Suunnitelmat hienon juhlavuoden aikaansaamiseksi ovat jo käynnissä. Kansainvälinen avajaisjuhla järjestetään tammikuun lopussa. Spirit of Sligo -avajaisjuhlassa nostetaan esiin innoittavia vapaaehtoisten tarinoita ja monet paikalliset muusikot ja taiteilijat esiintyvät. Lisäksi järjestetään useita paikallisia tapahtumia, kuten konferensseja ja palkintojenjakotilaisuuksia.

Vuoden varrelle on suunnitteilla Vapaaehtoisten Ääni -kahvilakeskusteluja, joissa yleisö voi keskustella vapaaehtoistyön eri teemoista. Vuosittainen St. Patrick’s Day:n paraati teemoitetaan juhlavuoden mukaan. Samalla esitellään paikallisia vapaaehtoistyön yhteisöjä ja ryhmiä. Tavoitteena on myös lisätä yritysten osallistumista vapaaehtoistyöhön ja tarjota työnantajille madollisuuksia työntekijöiden osallistumiselle vapaaehtoistyöhön.

Sligo on järjestyksessä neljäs nimityksen saaja. Aikaisemmin nimityksen ovat saaneet Barcelona 2014, Lissabon 2015 ja Lontoo vuonna 2016.

Sligon kreivikunta sijaitsee Irlannin luoteisosassa. Väestöä alueella on noin 68000, joista 40 prosenttia asuu kaupungissa.

Nimitys Euroopan vapaaehtoistyön pääkaupungiksi on hieno mahdollisuus edistää Sligon tunnettuutta hyvänä vapaaehtoistyön paikkana elää ja tehdä työtä, sekä myös vierailla.

Juhlavuoden tapahtumia voi seurata Sligon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa kuten Twitterissä ja Facebookissa.

Teksti: Vesa Vattulainen

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan