Hyppää sisältöön

Askeleet parempaan vapaaehtoisten hyvinvointiin

Aika:
12.05.2022
Paikka:
Webinaari
Järjestäjä:
Kansalaisareena

Vapaaehtoiset tekevät yhteiskunnallisesti merkittäviä tekoja ja ansaitsevat saada toiminnasta iloa ja hyvinvointia myös itselleen. Tule kuulemaan, millaiset asiat tukevat ja toisaalta uhkaavat vapaaehtoisten hyvinvointia sekä oppimaan, millaisilla keinoilla vapaaehtoisten hyvinvointia voidaan edistää.

Webinaarin ajankohta on to 12.5. klo 9.30-12.00. Tilaisuus järjestetään Teams-alustalla.

HUOM! Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja pienryhmätyöskentelyä:

Lotta Ypyä: Kuinka vapaaehtoinen jaksaa johtaa jatkossakin? 

Tervetuloa kuulemaan tuoreita tuloksia johtamistehtävissä toimivien vapaaehtoisten hyvinvoinnin haasteista ja tukipilareista. Lotta Ypyän YAMK-opinnäytetyö pureutuu tutkimaan millaiset asiat edistävät ja kuormittavat johtamistehtävissä toimivien vapaaehtoisten psykososiaalista hyvinvointia tällä hetkellä ja kuinka hyvinvointia tulisi tulevaisuudessa tukea. Tutkimukseen osallistui laajasti erilaisten yhdistysten johtamistehtävissä toimivia vapaaehtoisia. Yhteiskehittämisen menetelmin he tuottivat ratkaisuja – millaisia tuen tapoja tulisi kehittää, jotta he jaksaisivat jatkossakin johtaa. 

Satu Puolitaival: Miten vapaaehtoisillasi menee?

Vapaaehtoistyö.fi-palvelu teki laajan vapaaehtoisten kyselyn kesällä 2021. Kysely vahvisti ymmärrystä vapaaehtoistoiminnan monista hyvinvointivaikutuksista, mutta herätti myös huolta vapaaehtoisten jaksamisesta ja muista kuormitustekijöistä. Minkälaisiin asioihin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin tulisi kiinnittää huomiota, jotta vapaaehtoisten hyvinvointi otettaisiin toiminnassa paremmin huomioon?  

Pienryhmätyöskentely: miten tunnistamme ja puutumme vapaaehtoisten hyvinvointia uhkaaviin tilanteisiin?

Anne Porthén: Keinoja hyvinvoinnin vahvistamiseen

Hyvinvointi on yksi elämän tärkeimmistä tavoitteista. Hyvinvoiva ihminen jaksaa paremmin, kokee iloa ja innostusta ja näkee ympärillään mahdollisuuksia. Puheenvuoro kiteytyy siihen, miten voidaan vahvistaa omaa ja yhteisön hyvinvointia ja tarjotaan konkreettisia keinoja ja työkaluja sen tueksi, jotta vapaaehtoistoiminta kukoistaisi tulevaisuudessa! 

Puheenvuoron lopuksi virtuaalinen luontopolku kutsuu luonnon hyvinvointivaikutusten äärelle. 

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan