Hyppää sisältöön

Globaalivastuujärjestöjen webinaari

Aika:
18.03.2021
Paikka:
Verkossa
Järjestäjä:
Globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä

Keskustelu: Aktivismi muuttaa muotoaan. Miten järjestöt pysyvät mukana?

Viime vuosien suuret liikkeet, kuten #metoo ja BLM, ovat mullistaneet maailmaa globaalisti. Ne ovat tuoneet tasa-arvon ja rasismin yhteiskunnalliseen keskusteluun ja saaneet aikaan merkittävää muutosta niin normeissa ja asenteissa kuin lainsäädännössä. Muutoksen keskiössä on ollut suuri joukko aktivisteja, jotka ovat toimineet asiaa edistäen eri puolilla maailmaa.

Mikä on järjestöjen rooli tässä? Mitä voimme oppia vapaasta ja verkostomaisesta aktivismista? Kun aktivismi muuttaa muotoaan, mitä vaikutuksia sillä on järjestöjen vapaaehtoistoimintaan? Mitä yhteistyön paikkoja voisimme löytää? Nyt voit tulla keskustelemaan aiheesta Globaalivastuujärjestöjen Valikkoryhmän(*) maaliskuun 18. päivän tapaamiseen.

Teemaan meitä johdattelevat viisi kiinnostavaa keskustelijaa, joilla on kokemusta vapaaehtoistoiminnan, aktivismin ja järjestötoiminnan eri puolista:

· Matias Uusisilta, Changemaker -nuorisoverkosto

· Outi Pallasoja, Amnesty International Suomen osasto

· Anton Keskinen, Elokapina – Extinction Rebellion Finland

· Säde Vallarén ja Sandra Marins, Cult Cunth, feministinen taideaktivismiryhmä

Jaamme keskustelun herättämiä ajatuksia pienryhmissä.

Tule siis kuulemaan tätä inspiroivaa joukkoa, jonka keskustelua vetää SASKin vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, Valikkoryhmän varapuheenjohtaja Roosa Rusanen.

Keskustelu tapahtuu verkossa Teams-alustalla torstaina 18.3. klo 9-11. Ilmoittaudu viimeistään 15.3. lähettämällä sähköpostia Fingoon Jaana Viirimäelle (jaana.viirimaki@fingo.fi) Ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaa edeltävänä päivänä.

(*) =Globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä on globaalien teemojen parissa työskentelevien järjestöjen vapaaehtoistoiminnan kehittäjien ja koordinaattorien vertaisoppimisverkosto. Valikkoryhmän puheenjohtajana toimii Maiju Tuomainen Planista ja varapuheenjohtajana Roosa Rusanen SASKista ja taustatukena Jaana Viirimäki Fingosta. Valikkoryhmät kuuluvat valtakunnalliseen Valikkoverkostoon, jota koordinoi Kansalaisareena.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan