Hyppää sisältöön

Oulun valikkoryhmän hybriditapahtuma: Lähde lentoon, vapauta osaamisesi vapaaehtoistoiminnassa! 

Aika:
9.11.2023
Paikka:
Oulu/verkossa
Järjestäjä:
Oulun valikkoryhmä ja Kansalaisareena ry

Ilmoittaudu

Tervetuloa Kansalaisareenan ja Oulun valikkoryhmän seminaariin. Samalla juhlimme Vuolle Setlementin vapaaehtoistoiminnan resurssikeskuksen 15-vuotista toimintaa, jonka verkostotoimintaa Oulun valikkoryhmä edustaa. Seminaarin alkuosaan voi osallistua myös etäyhteydellä.    

Aika: torstai 9.11. klo 10.00-16.00
Paikka: Luovin ammattiopisto, Veteraaninkatu 2
Etäyhteys: Zoom klo 10.00-11.50

Tulokahvit

klo 10.00-10.05 Tervetuloa, Annukka Oksman-Hiukka, Oulun valikkoryhmän puheenjohtaja, Vuolle Setlementti ry
klo 10.05-10.15 Terveiset Kansalaisareenasta, Anne Porthén, toiminnanjohtaja klo 10.15-10.30 Yksi kaikkien kaikki verkoston puolestaAnne Mustakangas-Mäkelä, hyvinvointijohtaja,  Vuolle Setlementti ry
klo 10.30-11.30 Lähde lentoon, vapauta osaamisesi! Jaana Hautala, NLP- ja Life Coach kouluttaja, puhuja ja tietokirjailija

Meillä jokaisella on paljon taitoja, joita emme välttämättä tunnista. Lähde Jaanan mukana lentoon ja löydä itsestäsi uusia puolia. Saamme samalla eväitä, miten voisimme rohkaista vapaaehtoisia toteuttamaan itseään ja tunnistamaan uusia taitoja itsestään. 

Jaanan tapa luennoida on kokemuksellinen ja energinen. Hän tuo uudenlaista näkemystä sekä käytännön vinkkejä elämään ja hyvinvointiin. Hän haastaa osallistujia pysähtymään oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle sekä antaa tilaa osallistujien ajattelulle ja kokemusten jakamiselle.

Jaana on toiminut myös vapaaehtoistoiminnassa koko työuransa ajan. Tällä hetkellä hän tukee vapaaehtoisena nuoren psyykkistä jaksamista.

klo 11.30-11.50 Kissakummit ry, Vuoden 2022 vapaaehtoistoiminnan Veturi Pohjois-Pohjanmaalla

Vapaaehtoistoiminnan Veturi -kampanjan tavoite on löytää laadukkaasti järjestettyjä vapaaehtoistoiminnan muotoja Pohjois-Pohjanmaalla. Samalla saamme näkyvyyttä vapaaehtoistoiminnalle ja lisäämme ymmärrystä vapaaehtoistoiminnan järjestämisen tarpeista ja tarpeellisuudesta. Oulun valikkoryhmä on toteuttanut kampanjoita vuodesta 2009 saakka. Viimeisin kampanja toteutettiin Jokilaaksojen valikkoryhmän kanssa yhdessä. Haimme vapaaehtoistoiminnan muotoja, jotka täyttävät laatimamme kriteerit; saavutettavuus, esteettömyys, monipuolinen viestintä. Kestokriteerejä kampanjoissamme ovat laadukkaasti järjestetty vapaaehtoistoiminta ja yhteistyön tekeminen.  

klo 11.50-12.50  Lounas

Työpajat:

Tarkistathan ryhmäsi ennen ensimmäiseen pajaan hakeutumista. Kaikilla on mahdollisuus osallistua kolmeen työpajaan.

klo 12.50-13.30
klo 13.30-14.10
klo 14.10-14.50

1. työpaja
Vapauta osaamisesi – NLP työpaja, Jaana Hautala
Työpajassa jatketaan harjoituksia aamupäivän luennon pohjalta.

2. työpaja
“Houkuta ja koukuta! – Innostavalla ilmoituksella vapaaehtoiset esiin”, Riitta Kurki, Artteli ry, Pirkanmaan Lähellä.fi-verkkopalvelu, tiedotus ja vaikuttamistyö

Työpajassa suunnitellaan vapaaehtoistehtävän ilmoitus, joka houkuttelee vapaaehtoisen mukaan toimintaasi ja tuomaan omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan esiin. Alustana tutustutaan Lähellä.fi-palveluun ja siihen, mitä innostavan ja selkeän ilmoituksen luomisessa tulee ottaa huomioon.

3. työpaja
VARES-tori Oulun valikkoryhmä esittelee toimintaansa, jakaa ja ottaa vastaan vinkkejä. Keskustelu työpajalaisten kanssa avaa silmiä kaikilla. Samalla tutustutaan Vuolteen hallinnoiman VARES-verkoston matkaan 15 vuoden ajalta.     

klo 14.50-15.15 Kakkukahvit
klo 15.15-16.00 VARES 15 v muistelua haastatteluineen      

Haastateltavat
Jenni Tulppo, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Mirja Syrjälä, koordinaattori, Oulu2026-säätiö  
Sari Nikula, toiminnanjohtaja, Parasta Lapsille ry Jenni Tulppo, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Hyvän Mielen Talo
Anitta Anunti, vapaaehtoistoiminnan suunnittelija, ALVA-verkosto Raudaskylän Kristillinen opisto

Haastattelija Annukka Oksman-Hiukka, vastaava suunnittelija, Vuolle Setlementti ry     

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan