Hyppää sisältöön

Tulevaisuustorstai: Ihmiskeskeinen vaikuttavuuslaskenta

Aika:
5.10.2023
Paikka:
Teams
Järjestäjä:
Kohti tulevaa -hanke

Lokakuun Tulevaisuustorstaissa Pekka Lavila, Synesis Oy:n organisaatiovalmentaja ja toimitusjohtaja johdattaa verkoston ihmiskeskeisen vaikuttavuuslaskennan pariin. Laskenta on johtajille, päättäjille ja muille vaikuttajille suunnattu menetelmä ymmärtää ihmisten elämää ja sen tukemisen vaikuttavuutta.

Nykytilanteessa talouden johtamisen käytänteet estävät julkisten palvelujen johtajia johtamasta organisaatioitaan vaikuttavalla tavalla. Erään kaupungin johtaja kiteytti nykytilan haasteet osuvasti: “Raportoimme älyttömän määrän sitä, mitä on tehty ja paljonko se maksoi. Mutta kukaan ei ole pätkääkään kiinnostunut, mitä vaikutuksia saatiin aikaan. Puhumattakaan, että selvitettäisiin, mitä tarpeita kuntalaisella oikeasti on”.

Ihmiskeskeinen vaikuttavuuslaskenta tukee valtionhallinnon pyrkimystä palvelukeskeisestä hallinnosta kohti ihmiskeskeistä yhteiskuntaa.

Kansalaisareenan tulevaisuusverkoston 5.10. tilaisuuden alustuksessa käydään läpi

  • mitä ihmiskeskeinen vaikuttavuuslaskenta on
  • mitä ihmiskeskeisiä vaikuttavuuslaskelmia on jo tehty ja mitä niistä on opittu
  • mitä ihmiskeskeinen vaikuttavuuslaskenta voisi tarjota vapaaehtoistoiminnalle.

Teeman alustajalla Pekka Lavilalla on monipuolinen tausta yritysten, julkisen sektorin ja vapaaehtoistoiminnan parissa. Hänen kirjoittama raportti “Ihmiskeskeinen vaikuttavuuslaskenta – Miten voimme lisätä yhtäaikaisesti hyvinvointia ja säästöjä” julkaistiin osana valtionhallinnon ihmiskeskeisyys-ohjelmaa keväällä 2023.


Tulevaisuustorstait ovat Kohti tulevaa -hankkeen verkoston omia tilaisuuksia, joissa kokoonnumme keskustelemaan tulevaisuushavainnoista ja siten kasvattamaan sekä analysoimaan tulevaisuustietoa lyhyen alustuksen innoittamana. Tulevaisuustorstait toteutuvat pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä torstaina.

Liity hankkeen verkoston osallistujaksi tai aktiivijäseneksi osallistuaksesi tulevaisuusverkoston omiin tilaisuuksiin.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan