Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa

Aika:
7.04.2022
Paikka:
Paikka: Hotelli IsoValkeinen, Lampisali, Majaniementie 2, 70420 Kuopio
Järjestäjä:
Kuopion valikkoryhmä ja Kansalaisareena ry

Ilmoittaudu

Seminaarin paneelikeskusteluja ja luentoja on mahdollista seurata myös etänä. Työpajoihin voi osallistua vain livenä paikan päällä (paikan päälle ilmoittautuminen on päättynyt ja tilaisuuteen voi enää ilmoittautua vain streamia seuraamaan).

Ilmoittaudu seuraamaan ETÄYHTEYTTÄ tästä.
Etäilmoittautuminen on mahdollista 7.4 klo 10 asti.

Seminaari on ilmainen. Mahdollinen majoitus omakustanteinen.

Seminaarin ohjelma

1212.10 Tervetuloa

12.10-12.30 Vapaaehtoisuus muuttuvassa toimintaympäristössä
Yhdessä tekeminen ja auttaminen vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, lisää sukupolvien ja eri ryhmien välistä kanssakäymistä sekä vähentää yksinäisyyttä. Merkittävästä roolistaan huolimatta vapaaehtoistoimijoilla on kasvavia haasteita löytää uusia jäseniä ikääntyvien aktiivien tilalle. Tähän vaikuttavat monet syyt ihmisten ajankäytön muutoksista ja kaupungistumisesta väestön ikääntymiseen ja monimuotoistumiseen. Kiinnostus auttamiseen ei ole kadonnut minnekään, mutta se on muuttanut muotoaan. Oikeusministeriön Vapaa!-Fri! –hanke on kartoittanut vapaaehtoistoiminnan kentällä käynnissä olevaa murrosta ja sen juurisyitä.
Sini Lahdenperä, hankepäällikkö, Vapaa!-Fri! -hanke, Oikeusministeriö

12.30-12.50 Some-ajan viestintä: heitä painotuotteet roskikseen – keskustele ja heittäydy rohkeasti mukaan!
Moni järjestö tavoittelee toimintaansa mukaan nuoria. Mistä ja miten nuoret tavoittaa? Millaisia viestinnän ja osallistamisen keinoja voi käyttää? Pitääkö tässä alkaa hassuja tansseja tanssimaan? Tässä puheenvuorossa käydään lyhyesti läpi erilaisia viestintäkeinoja ja -kanavia sekä niiden toimintamalleja. Iltapäivän työpajassa jatketaan teeman työstämistä ideoista konkretiaan.
Jenni Rissanen, Paju Consulting Oy

12.50-13.25 Iloa vapaaehtoisuudesta – paneelikeskustelu
Mikä houkuttelee tekemään vapaaehtoistoimintaa? Miten innostetaan lisää toimijoita mukaan? Paneelikeskustelussa kuulemme neljän vapaaehtoistoiminnassa mukana olevan henkilön näkemyksiä vapaaehtoistoiminnasta.

13.30-14 Kahvitauko

14-15.30 Ideat käyttöön – työpajatyöskentelyä

15.30 Seminaari päättyy

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli olet ilmoittautunut, etkä pääse osallistumaan, ilmoita siitä välittömästä lähettämällä viesti osoitteeseen sini.nuutinen@kansalaisareena.fi.

Lisätiedot: Pinja Nieminen, pinja.nieminen@kansalaisareena.fi, p. 050 66627

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan