Hyppää sisältöön

Terveisiä CEV:n vuosikongressista | Verkostoitumista ja vaikuttamista Italiassa

CEV:n vuosikongressi järjestettiin Italiassa, uskomattoman kauniissa vuoden 2024 Euroopan vapaaehtoistoiminnan pääkaupungissa Trentossa 14.-17.5.24. 

Vuosikongressissa käydään vapaaehtoistoimintaa koskevaa ajankohtaista keskustelua, hahmotellaan yhteisiä suuntaviivoja tulevaan, jaetaan kokemuksia ja tiivistetään yhteistyötä sekä tutustutaan alueen vapaaehtoistoimintaan. 

Vuosikongressi on kokonaisvaltainen sukellus vapaaehtoistoiminnan maailmaan: pääsimme mukaan mielenkiintoisiin seminaareihin ja mieliinpainuville opintovierailuille, joissa käsiteltiin ajankohtaisia aiheita, kuten sosiaalista osallisuutta, vastuullista kulutusta, yhteisöjen rakentamista ja digitaalista vapaaehtoistyötä.  

Kuten usein kansainvälisissä kongresseissa, myös CEV:n vuosikongressissa ohjelmasisältö oli paitsi ajankohtainen ja inspiroiva, myös erittäin tiivis ja runsas. Yleensä tauoiksi ja hengähdyshetkiksi mielletty aika, kuten lounastauot, olivat juuri sitä tärkeintä ja intensiivisintä työaikaa, kun tutustuimme kansainvälisiin kollegoihin paikallisten herkkujen äärellä. Eri maiden vapaaehtoistoiminnan ajankohtaisiin haasteisiin ja hyviin käytäntöihin tutustuminen sekä utelias suhtautuminen Kansalaisareenassa tehtävään työhön muistuttivat vahvasti siitä, ettemme ole täällä Suomessa yksin. Kaikkia EU-maita yhdistää kansalliset rajat ylittävät yhteiset päämäärät ja arvot. Keskustelemalla, jakamalla kokemuksia ja tekemällä yhteistyötä kehitetään laadukasta ja turvallista vapaaehtoistoimintaa oman maan ja toimijoiden erityispiirteet huomioiden. 

Poimintoja vuosikongressista

Volunteering Impact Measurement Training in Europe (V-CALC) on kahden vuoden projekti, jossa on mukana kuusi organisaatiota viidestä Euroopan maasta. Projektin tavoitteena on kehittää käyttäjäystävällinen verkkopohjainen alusta, joka kerää tietoa vapaaehtoistyön vaikutuksista, vapaaehtoistyön tyypeistä ja vapaaehtoisten demografiasta ja motivaatiosta. V-CALC-projekti pyrkii myös mittaamaan vapaaehtoistyön vaikutuksia sosiaalisen ja inhimillisen pääoman rakentamiseen sekä eurooppalaisten arvojen edistämiseen. Kerätyn tiedon avulla kehitetään vapaaehtoistoiminnan periaatteita sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Lisätietoja löydät täältä

Aiempaa tehokkaampi ja yhdenmukaisempi vapaaehtoistoiminnan vaikuttavuuden mittaaminen on meidän kaikkien etu.  Lue lisää V-CALC:sta täällä ja ilmoittaudu mukaan vuorovaikutteiseen kahden tunnin V-CALC -vaikuttavuusmittauskoulutukseen (koulutus pidetään englanniksi) täällä!  

Kiinnostaako sinua EU:n nuoriso-ohjelmat? Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen ohjelmat tarjoavat rahoitusta mm. nuorisovaihtoihin, kumppanuushankkeisiin sekä nuorten osallistumishankkeisiin. Tutustu ohjelmien tarjoamiin mahdollisuuksiin sinulle, nuorillesi sekä organisaatiollesi ja hae rahoitusta lokakuussa 2024! 

Tilaa CEV:n uutiskirje ja saa ajantasaisimmat uutiset! 

CEV vuosikongressi Trentossa oli ainutlaatuinen kokemus, josta saimme uusia ideoita, välineitä ja verkostoja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen paitsi täällä Suomessa, myös koko yhteisessä Euroopassa. Odotamme jo tulevia kansainvälisiä tapaamisia ja yhteistyötä eurooppalaisen vapaaehtoistoiminnan parissa – tervetuloa mukaan! 

KIRJOITTAJAT

Emmi Syrjäläinen, Projektikoordinaattori

JEP – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta

Hanna Virtanen, Aluetoiminnan päällikkö

Valikkoverkosto

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan