Hyppää sisältöön

Työyhteisöt ja vapaaehtoistoiminta

Sekä yksityisen että julkisen sektorin työnantajat voivat monin tavoin mahdollistaa työntekijöidensä vapaaehtoistoimintaa. Parhaimmillaan vapaaehtoistoiminta on huolellisesti suunniteltu osa työyhteisön yhteiskuntavastuun ja sosiaalisen vastuun ohjelmaa.

Vapaaehtoiset osana työyhteisöä

Vapaaehtoiset osana työyhteisöä -koulutusrunko on tarkoitettu vapaaehtoistoiminnan käynnistämiseen tai kehittämiseen organisaatioissa, joissa on myös palkattua henkilökuntaa. Osallistava koulutusrunko ja vetäjän ohje mahdollistavat vapaaehtoistoiminnan pohdinnan ja suunnittelun, johon kaikki pääsevät mukaan. Koulutus avaa onnistuneen vapaaehtoistoiminnan edellytyksiä ja kannustaa kehittämään vuorovaikutuksellisesti organisaatioon sopivat vapaaehtoistoiminnan tehtävät, pelisäännöt ja vastuut. Aineisto on tuotettu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen VETY-hankkeessa vuonna 2014.

Vapaaehtoiset osana työyhteisöä -koulutus, VETY

Englanninkielisiä tietolähteitä

Employee Volunteering European Network (EVEN) Workbooks

Tutkimuksia

Nora Ahola: Arbetstagarnas frivilligarbete som del av företagens samhällsansvar och dess inverkan på anställdas välbefinnande. Arcada 2015

Myötätunnon mullistava voima (CoPassion) -tutkimushanke selvittää, ovatko myötätuntoiset työpaikat hyvinvoivia työpaikkoja. Mahtuvatko kilpailukyky ja inhimillisyys samaan organisaatioon?

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan