Hyppää sisältöön

Uusi kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta asetettu

Valtioneuvosto on asettanut uuden kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEn toimikaudeksi 2017-2021. Neuvottelukunnan tehtävänä on edistää kansalaisyhteiskunnan ja viranomaisten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Neuvottelukunta asetettiin nyt kolmatta kertaa.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii valtuuston puheenjohtaja Kristiina Kumpula Suomen sosiaali ja terveys SOSTE ry:stä ja varapuheenjohtajana pääsihteeri Teemu Japisson Suomen Olympiakomitea ry:stä. Heidän lisäkseen neuvottelukunnassa on 19 jäsentä, jotka edustavat järjestöjä, tutkimusta, elinkeinoelämää, vapaata kansalaistoimintaa sekä ministeriöitä ja virastoja. Haku neuvottelukuntaan oli avoin.

Kokoonpanossa on asetuksen pohjalta otettu huomioon erilaisia kansalaisjärjestöjä ja kansalaisverkostoja sekä näiden mahdollisuus osallistua aktiivisesti neuvottelukunnan toimintaan. Kokoonpanossa on pyritty huomioimaan sekä riittävä jatkuvuus että rotaatio.

Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Anitta Raitanen edustaa vapaata kansalaistoimintaa varsinaisena jäsenenä. Tietoa kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnasta täällä.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan