Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistoiminnan kehittäjät kokoontuvat Lahteen 13.11.2019

Valtakunnallisessa tapahtumassa pohditaan, miten vapaaehtoistoimintaan saadaan mukaan uusia tekijöitä, kuten nuoria ja erityisryhmiä.

Lahdessa järjestetään vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden syysseminaari. Valtakunnallinen tapahtuma tulee nyt ensimmäistä kertaa Lahteen. Paikalle odotetaan 13.11. noin 80 osallistujaa eri puolilta maata. Tapahtuman järjestävät Kansalaisareena ry, Lahden valikkoryhmä ja Lahden Diakonialaitos.

Koulutusseminaarin teema on ”Uusia kohderyhmiä vapaaehtoistoimintaan” ja siellä pureudutaan erityisesti tuettuun vapaaehtoistoimintaan ja nuorten vapaaehtoistoimintaan. Seminaarissa kuullaan kokemuksen ääniä Lahden Diakonialaitoksella kehitetystä tuetusta vapaaehtoistoiminnasta.  Mitä tuettu vapaaehtoistoiminta on tekijälleen antanut ja millaisia kokemuksia toiminta on verkostoille mahdollistanut?

Kansalaisareenan Jeesaan-hankkeessa on kehitetty vapaaehtoistoiminnan kurssi toisen asteen oppilaille. Kurssin avulla lukiolaiset ja ammattikoululaiset tutustuvat vapaaehtoistoimintaan ja voivat löytää itselleen mielekkään tavan osallistua. Seminaarin keskustelut haastavat vapaaehtoistoiminnan tarjoajat pohtimaan, kuinka he saavat nuoret ja erityisryhmät mukaan toimintaansa.

Valikkoverkosto vahvistaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden osaamista

Valikkoverkosto on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto. Se koostuu 33 alueellisesta ja temaattisesta ryhmästä, joihin kuuluu yhteensä yli 750 järjestöjen, kuntien, seurakuntien ja yritysten vapaaehtoistoiminnan koordinaattoria.

Valikkoverkosto tekee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden keskinäisen kohtaamisen, yhteistyön ja vertaistuen helpoksi, sekä kasvattaa koordinaattoreiden ammattiosaamista. Sen kautta kehitetään vapaaehtoistoiminnan laatua, saavutettavuutta ja näkyvyyttä valtakunnallisesti.

Lahden aktiiviseen valikkoryhmään kuuluu yli 30 toimijaa ja se on osa Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkostoa. Verkoston koordinaattorina toimii Kirsi Hyväri Lahden Lähimmäispalvelu ry:stä.

Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan edunvalvoja ja kehittäjä

Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja Suomessa. Luomme edellytyksiä vapaaehtoistoiminnan määrän lisäämiseksi ja laadun kehittämiseksi. Parannamme vapaaehtoistoiminnan saavutettavuutta, monimuotoisuutta, innovatiivisuutta ja näkyvyyttä.

Lisätietoja:

Sini Hirvonen, suunnittelija, Kansalaisareena ry
sini.hirvonen(at)kansalaisareena.fi
044 988 0490

Mari Brunou, projektikoordinaattori, Lahden Diakonialaitos
mari.brunou(at)dila.fi
040 663 0182

Kirsi Hyväri, Vapaaehtoistoiminnan alueellinen koordinaattori
kirsi.hyvari(at)lahdenlahimmaispalvelu.fi
050 436 2251

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan