Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistoiminta ulkomailla

Vapaaehtoistoiminta ulkomailla mahdollistaa uusiin kulttuureihin tutustumisen ja kielten oppimisen samalla kun auttaa muita. Vapaaehtoisena pääset osaksi merkityksellistä toimintaa yleishyödyllisen yhteisön hyväksi esimerkiksi lasten ja nuorten, ympäristönsuojelun tai kulttuurialan parissa.

Ulkomailla voit kerätä uutta perspektiiviä ja kartuttaa taitojasi, josta voi olla hyötyä esimerkiksi työnhaussa. Lisäksi saat roimasti uusia kokemuksia ja samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi.

Alle on koottu suomalaisia sivuja ja järjestöjä, joista saat lisää tietoa vapaaehtoistoiminnasta maailmalla.

Maailmalle.net

Maailmalle.net-sivuille on koottu perusasiat vapaaehtoistoiminnasta ulkomailla. Sivuilla on myös kattava luokittelu järjestöistä, jotka tarjoavat vapaaehtoistyötä ulkomailla. Lisäksi sivuilla neuvotaan, miten voit lähteä mukaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin.

Euroopan nuorisoportaali

Euroopan nuorisoportaali neuvoo, miten löytää mieluista vapaaehtoistoimintaa ja mitä matkalla tulisi ottaa huomioon.

Allianssin nuorisovaihto

Allianssin nuorisovaihdon kautta voi lähteä maailmalle vapaaehtoiseksi, työharjoitteluun tai vaikkapa kielikurssille. Ulkomaanjaksot kestävät parista viikosta vuoteen ja lähteä voi nopeallakin aikataululla.

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry:n kautta voi lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön tai tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa. Tämän lisäksi KVT tarjoaa vapaaehtoistyömahdollisuuksia maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille.

Maailmanvaihto

Maailmanvaihto edustaa Suomessa kansainvälistä International Cultural Youth Exchange -verkostoa. ICYE-verkosto tarjoaa mahdollisuuksia kansainväliseen vapaaehtoistoimintaan nuorille aikuisille. Verkosto toimii yhteensä yli 40 maassa Afrikassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasia-Oseaniassa.

AIESEC

AIESEC eli Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales on johtajuusominaisuuksien kehittämiseen keskittynyt vapaaehtoisjärjestö.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan