Hyppää sisältöön

Vertaistuen päivä

Yhdysvalloista lähtöisin olevaa kansainvälistä vertaistuen päivää (Global Peer Support Celebration Day) vietetään vuosittain maailmalla lokakuun kolmannen viikon torstaina. Päivä on vuosittainen vertaistoiminnan ja -tuen juhlapäivä myös Suomessa. Tänä vuonna vertaistuen päivää vietetään 21.10.2021.

Juhlapäivän tarkoituksena on huomioida ja juhlistaa vertaistukijoiden tekemää arvokasta työtä ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa. Näin vertaistukija ja hänen tekemänsä työ saavat ansaitsemansa kiitoksen. Huomioiminen voi tapahtua eri tavoin. Voit esimerkiksi lähettää kiitoskortin tai -viestin tai kutsua vertaistukijan tapaamiseen kahvikupin äärelle.

Kansalaisareena järjestää Vertaistuen päivän webinaarin 21.10.2020, jossa aiheena ovat: Häpeästä voimavaraksi! – vertaistuen merkitys haasteellisissa elämäntilanteissa ja Intersektionaalisuus vertaistoiminnassa. Lisää tietoa webinaarista ja ilmoittautumislinkki löytyvät: https://kansalaisareena.fi/tapahtumat/vertaistuen-paivan-webinaari/

Viime vuonna Kansalaisareena järjesti Helsingissä seminaarin aiheesta Vertaistuki ja ilmastoahdistus 8.10.2019. Seminaarin Facebook-tapahtuma löytyy täältä.

Vertaistuen päivän juhlistaminen

Kansalaisareena kannustaa vertaistuen parissa toimivia osallistumaan Suuri kiitos! -kampanjaviikkoon 12.–16.10.

Suuri Kiitos! -kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa kiittää saamastaan vertaistuesta. Kampanjassa lähetetään kortteja ja viestejä vertaistukijoille.

Hashtagit: #SuuriKiitos #vertaistuki


Europarlamentaarikko Merja Kyllönen kiittää vertaistukijoita puheessaan kansainvälisenä vertaistuen päivänä 19.10.2017:

Lue europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen kirjoitus vertaistuesta vuodelta 2017.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan