Hyppää sisältöön

Kansainvälinen vertaistuen päivä

Yhdysvalloista lähtöisin olevaa kansainvälistä vertaistuen päivää (Global Peer Support Celebration Day) vietetään vuosittain maailmalla lokakuun kolmannen viikon torstaina. Päivä on vuosittainen vertaistoiminnan ja -tuen juhlapäivä myös Suomessa.

Vuonna 2024 kansainvälisen vertaistuen päivää vietetään 17.10. torstaina.

Järjestämme vertaistukea käsittelevän webinaarin ja kannustamme vertaistukea tarjoavia organisaatioita kiittämään vertaistukijoita.

Juhlapäivän tarkoituksena on huomioida ja juhlistaa vertaistukijoiden tekemää arvokasta työtä ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa. Näin vertaistukija ja hänen tekemänsä työ saavat ansaitsemansa kiitoksen. Huomioiminen voi tapahtua eri tavoin. Voit esimerkiksi lähettää kiitoskortin tai -viestin, kiittää vertaistukijoita somessa tai kutsua vertaistukijan tapaamiseen kahvikupin äärelle.

Haaste järjestöille ja yhteisöille

Kiittäkää vertaistukijoitanne järjestämällä pieni yhteinen kiitoshetki tai tuomalla esiin muilla tavoin, kuinka tärkeää työtä he tekevät. Jos haluatte järjestönä tai yhteisönä kertoa, miten vertaistukijoitanne kiititte, jakakaa hetkenne kanssamme Twitterissä tai Instagramissa hashtageilla #SuuriKiitos ja #vertaistuki.

Voitte myös kiittää vertaistukijoita somessa käyttämällä esimerkiksi alta löytyviä somemateriaaleja ja hashtageja #SuuriKiitos ja #vertaistuki.

Haaste vertaistukea saaneelle

Oletko kiittänyt vertaistukijaasi tai miettinyt, kuinka sen tekisit? Kuka on se tärkeä ihminen, vertainen, jolta sait apua vaikeassa tilanteessa? Kuka auttoi selviytymään?

Kiitä vertaistukijaa lähettämällä esimerkiksi sähköpostitse  kiitosviesti ja liittämällä siihen alta löytyvä Suuri kiitos! -kortti.

Kampanjamateriaalit

Instagram: Suuri Kiitos sinulle vertaistukija!, png

Facebook: Suuri Kiitos sinulle vertaistukija!, png

X: Suuri Kiitos sinulle vertaistukija!, png

Logo tekstillä vaalea tausta 500 x 500 px, png

Logo tekstillä läpinäkyvä tausta 500 x 500 px, png

Logo ilman tekstiä vaalea tausta, 500 x 500 px, png

Logo ilman tekstiä läpinäkyvä tausta 500 x 500 px, png

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan