Tule mukaan Kansalaisareenan vapaaehtoiseksi! (10.12.2015)

Etsimme kääntäjiä ja juttujen tekijöitä VerkkoAreenan toimitustiimiin. VerkkoAreena ilmestyy kaksi-kolme kertaa vuodessa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä! Lisätietoja: katja.reinikainen(at)kansalaisareena.fi. Myös muita vapaaehtoistehtäviä on tarjolla. Tule mukaan! VerkkoAreenaan voit tutustua täällä. Tarjolla oleviin muihin vapaaehtoistehtäviin voit tutustua täällä.

 

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja suomalaiset tekevät vapaaehtoistyötä yhä enemmän. Jokainen päivä on vapaaehtoisten päivä! Torstaina 3. joulukuuta vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö ovat kuitenkin erityisessä valokeilassa, kun Suomessa vietetään Vapaaehtoisten päivää.

Kutsumme yhteisöt, vapaaehtois- ja vertaistoiminnan aktiivit ympäri Suomen osallistumaan vapaaehtoistyöstä käytävään keskusteluun sekä järjestämään vapaaehtoisaiheisen tapahtuman omalla paikkakunnallaan. Lue lisää!

Vapaaehtoisten päivän tapahtumia ja muuta kampanjaan liittyvää nostetaan näiden nettisivujen lisäksi esiin Vapaaehtoisten päivän Facebook-sivulla. Volundeer.com on sivusto, jossa nostetaan vapaaehtoismahdollisuuksia maailmanlaajuisesti ja jonne tulee karttapohjainen alusta eventeille. Tapahtumat kannattaa käydä lisäämässä myös  Volundeer.com-sivustolla http://volundeer.com/language/fi/vplomake/, josta ne nostetaan karttapohjaiselle alustalle. Volundeer.com-korttisivuston kautta voi lähettää myös sähköisen kiitoskortin kolmesta eri vaihtoehdosta haluamalleen vapaaehtoiselle, ja kortin voi jakaa esimerkiksi Facebookissa.

Vapaaehtoistoimijat ja vapaaehtoiset voivat tapahtumiin osallistumisen lisäksi kertoa sosiaalisessa mediassa vapaaehtoistarinoitaan. Kokemuksia jaetaan sosiaalisessa mediassa hashtagillä #vapaaehtoistenpaiva, jonka avulla tarinoita voidaan koota yhteen. Omissa vapaaehtoistarinoissa voisi kertoa myös siitä, mitä vapaaehtoisuudestaan saa. Kuvallisia tekstejä ja/tai videoita, Vapaaehtoisten päivän tapahtumia ja muuta kampanjaan liittyvää nostetaan ja jaetaan nettisivujen lisäksi esiin erityisesti Vapaaehtoisten päivän Facebook-sivulla.

Sosiaalisessa mediassa käynnistetään myös haastekampanja teemalla ”Milloin sinä olet viimeksi sanonut hyvälle kyllä?” Kuka tahansa voi haastaa kenet tahansa kertomaan, milloin hän on viimeksi sanonut hyvälle kyllä. Käytössä ovat molemmat hashtagit #vapaaehtoistenpaiva ja #sanohyvallekylla.

Järjestä tapahtuma, kerro tarinasi kuvan tai videon kera ja postaa hashtagilla!

Vapaaehtoisten päivän kampanjan toteuttavat tänä vuonna Kansalaisareena ry verkostoineen yhteistyössä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n, Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin, Metsähallituksen luontopalveluiden, Kepan, Suomen Palloliiton, Kirkkohallituksen ja Volundeer.comin kanssa. Vapaaehtoistyo.fi osallistuu myös Vapaaehtoisten päivän kampanjaan.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa