Hyppää sisältöön

72 tuntia – uusi urbaanin varautumisen konsepti

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöllä (SPEK) on käynnissä kampanja nimeltään 72 tuntia. Konsepti ohjaa varautumaan omatoimisesti 72 tunnin ajaksi. Kolme vuorokautta on kansainvälisissä malleissa sekä viranomaisten että avustusjärjestöjen yleisesti tunnistama aikakehys, jossa omatoiminen varautuminen helpottaa suuresti auttamispainetta.

Tänä keväänä SPEK on kouluttanut yli 100 varautumiskouluttajaa, jotka järjestävät parin tunnin mittaisia koulutustapahtumia. Taloyhtiöt, kerhot, yhdistykset ja yleisötapahtumat voivat etsiä lisätietoja ja kouluttajaa täältä.

Konsepti on tehty yhteistyössä Kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunnassa. Vaikka arkisia prosesseja suojataan monin tavoin, ne eivät ole haavoittumattomia. Pärjäisitkö häiriötilanteessa itse omin avuin kolme vuorokautta?

Turvallisuusalan toimijat ovat kehittäneet yhdessä myös Kodin turvaoppaan, ja SPEK ylläpitää kyseistä sivustoa. Kodinturvaopas.fi antaa oman osaamisen tueksi ohjeita onnettomuuksien ja rikosten ehkäisemiseen, omatoimiseen varautumiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen. Sivusto toimii myös kouluttajan apuvälineenä.

Teksti: Katja Reinikainen

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan