Hyppää sisältöön

Anne Porthén valittiin Kansalaisareenan hallituksen puheenjohtajaksi

Kansalaisareenan syyskokous 5.11.2019 valitsi Kansalaisareenan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Anne Porthénin. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen. Edellisenä puheenjohtajana toimi Marianne Heikkilä kaudella 2018–2019.

Hallitukseen valittiin nämä henkilöt:

Varsinainen jäsen: Sirpa Nevasaari, Kokkola, toiminnanjohtaja, SILTA Yhteisöklubi / KOSTI ry

Henkilökohtainen varajäsen: Olga Liukkonen, Helsinki, varapuheenjohtaja/projektipäällikkö, Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö

Varsinainen jäsen: Antti Rajala, Jyväskylä, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Jyväskylän kaupunki

Henkilökohtainen varajäsen: Lasse Roiha, Helsinki, varapuheenjohtaja, Suomen Partiolaiset

Anne Porthén on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri (sekä myös sh yamk, organisaatiokonsultti, työhyvinvointipäällikkö ja työnohjaaja-opiskelija) ja on tehnyt töitä kehittämisen ja johtamisen parissa erilaisissa organisaatioissa noin 16 vuoden ajan, joista toiminnanjohtajana viimeisen kuuden vuoden ajan. Myös Luonto-Liitossa vapaaehtoistoimijat ovat järjestön sydän.

– Kansalaisareenassa minua innostaa erityisesti järjestön ketterä luonne ja sen rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Kansalaisareenan vetovoima on Porthénin mukaan tällä hetkellä suuri järjestökentässä. Hän toivoo Kansalaisareenan keskittyvän vapaaehtoistoiminnan laadukkaaseen kehittämiseen niin ajankohtaisten teemojen kuin jalkautuvan strategiankin hengessä.

– On tärkeää myös hyödyntää jäsenjärjestöjen valtavaa osaamispotentiaalia ja tehdä työtä yhdessä. Kansalaisareenan vahvuus tulee hyvin esille luottamusta edistävässä visiossa: ”Suomi on maailman paras paikka vapaaehtoistoiminnalle”. Teemme työtämme avoimesti, vastuullisesti, rohkeasti, yhdessä tehden ja yhdenvertaisesti koko vapaaehtoistoiminnan kentällä.

Porthén on tutustunut Kansalaisareenaan jo vuosia sitten luotsatessaan vapaaehtoistoimijoiden parissa kulttuurikaveritoimintaa.

– Pidin jo silloin Kansalaisareenaa edelläkävijänä, ja tätä mieltä olen edelleenkin.

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan