Hyppää sisältöön

Elina Varjonen on nimitetty Kansalaisareenan toiminnanjohtajaksi

Kansalaisareenan uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty FM Elina Varjonen 1.11.2019 alkaen. Varjonen on työskennellyt aiemmin sekä järjestöissä että järjestötoiminnan avustamisen parissa.  

Elina Varjonen on valittu Kansalaisareenan uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.11.2019 alkaen. Hän on toiminut aikaisemmin Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksessa STEAssa ja sitä edeltäneen Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) avustusosastolla. Järjestökokemusta hänelle on kertynyt monialajärjestö Suomen Setlementtiliitosta sekä kehitysyhteistyön ja ihmisoikeuksien puolesta toimivista järjestöistä.

– FM Elina Varjonen on rautainen kansalaistoiminnan ammattilainen, joka ymmärtää vapaaehtoiskentän jatkuvan muutoksen ja toimialan haasteet, kansalaisyhteiskunnan merkityksen sekä vaikuttajaviestinnän ja sidosryhmäyhteistyön tarjoamat mahdollisuudet, sanoo Kansalaisareenan hallituksen puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

– Näen Kansalaisareenan päämäärät ajankohtaisempana kuin koskaan: tarvitsemme osallisuutta ja luottamusta ihmisten välille! Viimeaikaiset tilanteet ovat saaneet pohtimaan demokratian tilaa myös Suomessa. Osallisuus ja luottamuksen rakentaminen näyttelevät yhä tärkeämpää roolia, Varjonen sanoo.

Varjosen mukaan Suomen uusi hallitusohjelma vastaa näihin haasteisiin. Hallitusohjelmassa luvataan turvata osallisuuden ja monimuotoisen kansalaistoiminnan edellytykset. Kansalaisareenan fasilitoima Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä seuraa tiiviisti vapaaehtois- ja kansalaistoimintaan liittyvien hallitusohjelmatavoitteiden etenemistä ministeriöissä.

– Myös järjestöillä on kaikki avaimet reagoida muutokseen. Niillä on suorat yhteydet jäsenistöönsä ja toiminnan piirissä oleviin ihmisiin. Järjestöt kuuntelevat herkällä korvalla jäsenistöään ja sidosryhmiä sekä rakentavat luottamusta. Nykymaailmassa kukaan ei pärjää yksin – tarvitsemme toisia järjestöjä, viranomaisia, päättäjiä, rahoittajia ja tutkijoita. Vain yhteistyöllä saadaan aikaan, Varjonen sanoo.

Kansalaisareenan tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras maa vapaaehtoistoiminnalle. Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka yhdessä 117 jäsenyhteisönsä kanssa edistää valtakunnallisesti vapaaehtoistoiminnan saavutettavuutta, monimuotoisuutta, innovatiivisuutta ja näkyvyyttä. Kansalaisareena koordinoi valtakunnallista Valikkoverkostoa ja useita kampanjoita, kuten Vuoden vapaaehtoinen, Vapaaehtoisten päivä, Vapaaehtoistoiminnan messut sekä Climate Aid -liike. 

Lisätietoja:  

Elina Varjonenelina.varjonen@kansalaisareena.fi, 044 2400051

Marianne Heikkilä, Puheenjohtaja marianne.heikkila@martat.fi, 050 3751195

Marjo Salmela, Järjestöpäällikkö, vt. toiminnanjohtaja, marjo.salmela@kansalaisareena.fi, 044 9720754

Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan